«Ουζερί Τσιτσάνης» η νέα ταινία του Μανούσου Μανουσάκη. Δείτε τα γυρίσματα!

Πρόταση του notospress.gr για ταινία που θα αφορά την εκτέλεση των 118 Σπαρτιατών στο Μονοδέντρι.19-03-2015 05:57   

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Φημολογούταν στην αρχή ότι θα γίνει τηλεοπτική σειρά στην πάλαι ποτέ ΕΡΤ. Αργότερα τηλεταινία. Για λίγο καιρό ξεχάστηκε και τώρα ανακοινώνεται επίσημα ως το επόμενο (μετά από πολλά χρόνια απουσίας) σχέδιο του Μανούσου Μανουσάκη για τον κινηματογράφο. 

Ο σκηνοθέτης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, απαλλαγμένος από τα καθήκοντα του στον Δήμο Σπάρτης,  με την πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του που θα έχει τίτλο Ουζερί Τσιτσάνης, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη (Ουζερί Τσιτσάνης, εκδ. Πατάκης). 

Τον Βασίλη Τσιτσάνη, που φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του  υποδύεται ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου, ένας εκ των πρωταγωνιστών της πιο πρόσφατης ταινίας του Παντελή Βούλγαρη, Μικρά Αγγλία, o οποίος δηλώνει σχετικά με τη συμμετοχή του στην ταινία: «Με τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι θα υποδυθώ αυτόν τον εμβληματικό χαρακτήρα που είμαι και μεγάλος του θαυμαστής, δίπλα σε έναν καταξιωμένο σκηνοθέτη και ηθοποιούς που εκτιμώ ιδιαίτερα τη δουλειά τους».

«Η Γερμανική κατοχή και μια απαγορευμένη ερωτική σχέση βρίσκονται στο επίκεντρο ενός κινηματογραφικού ρυθμού που τίθεται από τη μουσική που συνθέτει ένας από τους βασικούς χαρακτήρες του έργου: ο εμβληματικός Βασίλης Τσιτσάνης», σημειώνει ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης

Η ιστορία διαδραματίζεται στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη (1942-1943) και αφηγείται τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων, του Γιώργου και της Εστρέας, ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας. Μέσα από μια περιπετειώδη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, ξεδιπλώνονται η ιστορία της κατεχόμενης Θεσσαλονίκης και της εβραϊκής της κοινότητας, αλλά και τα πιο δημιουργικά χρόνια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη στο ιστορικό Oυζερί Τσιτσάνης, όπου συνέθεσε τα πιο γνωστά του τραγούδια, μεταξύ αυτών και την πολύ-τραγουδισμένη Συννεφιασμένη Κυριακή. Η ταινία που ξεκινά γυρίσματα την άνοιξη, έχει προγραμματιστεί να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Νοέμβριο του 2015 από τη Feelgood. 

Το notospress.gr εξασφάλισε φωτογραφίες από τα γυρίσματα και σας τις παρουσιάζει. Συγχρόνως επαναφέρει παλαιότερη πρόταση που είχε καταθέσει στον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη, στη Σελλασία,  προκειμένου σε συνεργασία με τον Δήμο να «γυρίσει» ταινία μικρού μήκους για το γεγονός της εκτέλεσης των 118. Το notospress.gr επαναφέρει την πρότασή του δεδομένης της δεξιότητας του σκηνοθέτη αλλά και της επαφής και γνώσης που έχει για τα πρόσωπα και πράγματα της Σπάρτης.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο