Τα λείψανα της Αγίας Ακυλίνας στην Τρίπολη

Υποδοχή των ιερών λειψάνων στο ναό του Προφήτη Ηλία την Κυριακή 7/604-06-2015 21:21   

ΤΡΙΠΟΛΗ. Την Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα 19.30, στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλία-Νεομαρτύρων Τριπόλεως, θα γίνει υποδοχή των ιερών λειψάνων της Αγίας ενδόξου Νεομάρτυρος Ακυλίνης της Ζαγκλιβερινής που βρίσκονται στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού τα οποία θα τεθούν σε προσκύνημα μέχρι και το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των λειψάνων στον Ιερό Ναό θα πραγματοποιούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες.
Πρόγραμμα
Κυριακή 7 Ιουνίου
7:30μ.μ. Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Ακυλίνης στη συμβολή των οδών Ειρήνης Μπακοπούλου & Δήμητρος και στη συνέχεια πομπή προς τον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού. Ακολουθεί λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων
8:00μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ και Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Δευτέρα 8 Ιουνίου
7:00π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
5:30μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκληση της Αγίας Ακυλίνης.
8:00μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Αγίας Ακυλίνης.

Τρίτη 9 Ιουνίου
7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
5:30μ.μ. Εσπερινός, Ιερά Παράκληση της Αγίας Ακυλίνης και στην συνέχεια ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ανδρέα Κονάνο με θέμα: «Ἀλήθειες πού συχνά ξεχνάμε».
8:00μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Αγίας Ακυλίνης.

Τετάρτη 10 Ιουνίου
7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
5:00μ.μ. Ακολουθία του Αγίου Ευχελαίου.
8:30μ.μ. Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Κοιμήσεως του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, όπου θα ψάλλει ο χορός των ψαλτών του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως.
Στην Ιερά Αγρυπνία θα τεθεί εις προσκύνηση η Ιερά Εικόνα του Αγίου που περιέχει τμήμα της καρδιάς του.

Πέμπτη 11 Ιουνίου
7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Κοιμήσεως του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού.
6:00μ.μ. Εσπερινός, Ιερά Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού και στην συνέχεια ομιλία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Εφραίμ.
8:00μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Αγίας Ακυλίνης.

Παρασκευή 12 Ιουνίου
7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
5:30μ.μ. Εσπερινός, Ιερά Παράκληση της Αγίας Ακυλίνης.
8:30μ.μ. Ιερά Αγρυπνία, όπου θα ψάλλει ἡ Γερόντισσα Μαριάμ μέ τη συνοδεία της.

Σάββατο 13 Ιουνίου
7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
7:00μ.μ. Εσπερινός.
8:30μ.μ. Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τα χορευτικά συγκροτήματα της Πόλης μας θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς προς τιμήν της άφιξης της Αγίας Ακυλίνης στην πόλη της Τρίπολης.

Κυριακή 14 Ιουνίου
7:00π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων για την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο