Στον Ταυγετο με τον ΕΟΣ Σπάρτης την Κυριακή07-06-2015 09:01    ΛΑΚΩΝΙΑ. Ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο διοργανώνει την Κυριακή 7 Ιουνίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης.
Ο συμμετέχοντες θα κάνουν διάσχιση της κορυφογραμμής του βουνού, με αφετηρία την Αναβρυτή, ανάβαση στον Τσάρκο, διαδοχική ανάβαση των κορυφών Κόζα, Νεραϊδοβούνα και Γούπατα (2032 μ.) και κατάβαση σε Παξιμάδι, Σέλα, Περγαντέϊκα, Φανερωμένη, με κατάληξη πάλι στην Αναβρυτή. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται ως δύσκολη (βαθμός δυσκολίας Γ, Γ+), προϋποθέτει άριστη φυσική κατάσταση και εμπειρία και η διάρκειά της θα είναι περίπου 12 ώρες. Για το λόγο αυτό η αναχώρηση από τη Σπάρτη θα γίνει στις 6.30 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ, από το Κλειστό Γυμναστήριο.
Απαραίτητος είναι ο σχετικός ατομικός ορειβατικός εξοπλισμός και επιπλέον, καπέλο - αντιηλιακό - νερό (τουλάχιστον 2 λίτρα) και φακός κεφαλής.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορεί κανείς να απευθυνθεί στον υπεύθυνο συντονιστή της εξόρμησης Παναγιώτη Παππά το αργότερο μέχρι απόψε το βράδυ στο 6945-832701.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο