Ο Μητροπολίτης Σπάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο κ. Ευστάθιος συνάντησε τον Προκόπη Παυλόπουλο στις 4/611-06-2015 11:05    ΣΠΑΡΤΗ. Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιουνίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, με τον οποίο συνδέονται με μακροχρόνιους πνευματικούς δεσμούς αφού ο Μητροπολίτης Σπάρτης υπήρξε καθηγητής του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας στην Καλαμάτα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Ευστάθιο  για τη φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση της θρησκευτικής τελετής στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Καστροπολιτεία του Μυστρά την 29η Μαΐου, ημέρα τιμής και μνήμης της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και της θυσίας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Παράλληλα εξέφρασε τη συγκίνηση και την μεγάλη τιμή που ένιωσε να εκπροσωπεί την Ελληνική Πολιτεία σ’ έναν ιερό τόπο για ένα τόσο σημαντικό ιστορικό γεγονός για τον Ελληνισμό.
Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος γνωστοποίησε στον Μητροπολίτη την πρόθεσή του, από την ερχόμενη χρονιά, αφενός ο εορτασμός των Παλαιολογείων, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, να τεθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας λαμβάνοντας πανελλαδικό χαρακτήρα, αφετέρου να καθιερωθεί η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία του, να προσδώσει το κύρος που αρμόζει στον εορτασμό των Παλαιολογείων και έθεσε τις υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης στη διάθεση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Από τη συνάντηση, όμως, προέκυψε κι άλλη μια δέσμευση τουΠροέδρου. Ο κ. Παυλόπουλος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου, να τιμήσει με την παρουσία του τον φετινό εορτασμό του Πολιούχου της Σπάρτης Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» στις 26 Νοεμβρίου.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο