Όλα έτοιμα για τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία

Σηματοδοτήθηκε το μονοπάτι που οδηγεί στο εκκλησάκι από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας15-07-2015 12:49    ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ολοκληρώθηκε τελικά η σηματοδότηση του μονοπατιού του Ταυγέτου που οδηγεί στην κορυφή του Προφήτη Ηλία σε υψόμετρο 2.407 μέτρων!
Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας στο τέλος του προηγούμενου καλοκαιριού και ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την μεσσηνιακή διαδρομή ανάβασης στην κορυφή του Ταϋγέτου και ταυτόχρονα στην ψηλότερη κορυφή της Πελοποννήσου. Επιπλέον, αποτελεί μία από τις ωραιότερες διαδρομές στον εμβληματικό Ταΰγετο καθώς περιλαμβάνει πολλές εναλλαγές της φύσης μέσα σε ένα ούτως ή άλλως εντυπωσιακό σκηνικό.

Το πρώτο τμήμα της διαδρομής διέρχεται μέσα στο όμορφο δάσος της Βασιλικής για να φτάσει την αλπική ζώνη στην πηγή των Μουσγιών, σε μια θέση με μοναδική θέα. Η συνέχεια του μονοπατιού οδηγεί στο διάσελο Πατιστό (Μουσγιά), στο ωραιότερο «μπαλκόνι» του Ταϋγέτου. Η συνέχεια της διαδρομής γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή καθώς πλέον κινείται επάνω στην κεντρική κορυφογραμμή του Ταϋγέτου, που αποτελεί το όριο των Νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας. Το τελευταίο τμήμα ανεβαίνει την κορυφή του Προφήτη Ηλία για να καταλήξει στο εκκλησάκι της κορυφής.

Το μονοπάτι παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα στη σηματοδότησή του. Σε πολλά σημεία υπήρχαν διακλαδώσεις και παράλληλες διαδρομές, με αποτέλεσμα ο ορειβάτης να κινδυνεύει να χαθεί! Η σηματοδότηση έγινε με κριτήριο την επιλογή της βέλτιστης και της ασφαλέστερης, κατά το δυνατόν διαδρομής, έτσι ώστε να είναι δυνατή η διάσχισή της και από λιγότερο έμπειρους ορειβάτες.

"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής, γιατί επιτέλους μετά από πολύ καιρό ο Ταΰγετος, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα βουνά της Ελλάδας, απέκτησε επαρκή σηματοδότηση και από την πλευρά της Μεσσηνίας και της Μάνης. Και η χαρά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί η ολοκλήρωση της σήμανσης του μονοπατιού συνέπεσε με την αποκατάσταση της εκκλησίας και του γύρω χώρου στην κορυφή του Προφήτη Ηλία (2.407μ.)", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας. 


 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο