Ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Πελοπόννησο

Υψηλές θερμοκρασίες και εξασθένιση των βοριάδων δείχνουν οι προβλέψεις της ΕΜΥ17-07-2015 20:01    Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, για το Σαββατοκλυριακο αναμένεται αίθριος καιρός για τις πρωτεύουσες των 7 νομών της Πελοποννήσου με αρκετή ζέστη και βόρειους ή βορειοδυτικούς ανέμους μέτριας ή υψηλής κατά τόπους έντασης.

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

Για την Καλαμάτα θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 37 και 38ο C και ανέμους βόρειων διευθύνσεων εντάσεως έως και 6 μποφόρ. Αντίστοιχη είναι η πρόγνωση για την Πάτρα όπου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 36ο με ανέμους της τάξεως των 5-6 μποφόρ.

Λιγότερη ζέστη σε Κόρινθο όπου η θερμοκρασία δεν αναμένεται να υπερβεί τους 33ο και Τρίπολη με θερμοκρασία 28-29ο C και βόρειους-βορειοδυτικούς ανέμους που δεν θα ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ.

Παρόμοιες συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε Ναύπλιο και Σπάρτη με τη θερμοκρασία στους 34-36 βαθμούς και τον άνεμο να μην ξεπερνά τα 5 με 6 μποφόρ τοπικά στην πρωτεύουσα της Αργολίδας.

Νικητής στη μάχη για την υψηλότερη θερμοκρασία στην Πελοπόννησο αυτό το Σαββατοκύριακο με διαφορά ο Πύργος Ηλείας. Εδώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς ενώ θα συνδυαστεί με πολύ χαμηλής έντασης βόρειους ανέμους, της τάξης των 3-4 μποφόρ.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο