Νέα μέτωπα στην Πελοπόννησο

Επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής σε Ίρια Αργολίδας και Σπαθοβούνι Κορινθίας17-07-2015 19:45    Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Ίρια Αργολίδας, που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει κάψει περισσότερα από 500 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Για την κατάσβεσή της ενεργούν 10 οχήματα με 35 άνδρες, κυρίως πεζοπόρα τμήματα, καθώς η περιοχή στερείται δασικών δρόμων, ενώ δεν υπάρχει βοήθεια από αέρος. "Καταφέραμε η φωτιά να μην πλησιάσει κατοικημένες περιοχές και αγροτικές εκτάσεις", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής Π.Υ. Αργολίδας, Κωνσταντίνος Προύντζος.

Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον 'Αγιο Αντώνιο (Λυκοτρούπι) Αργολίδας, καίγοντας 30 περίπου στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Ας σημειωθεί, ότι σήμερα το πρωί φωτιά ξέσπασε και στη χωματερή του Τολού Αργολίδας, η οποία αντιμετωπίστηκε έγκαιρα από την Π.Υ. Ναυπλίου, με τη συμμετοχή οχημάτων και προσωπικού του δήμου Ναυπλιέων.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται νέα μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 17:30 στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.

Για την αντιμετώπισή της ενεργούν 15 οχήματα με 45 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντικές ομάδες, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη καναντέρ και δύο πετζετέλ.

«Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές»
δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής των Π.Υ. Κορινθίας Αχιλλέας Τζουβάρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο