Καυτή εβδομάδα!

Υψηλές θερμοκρασίας, αυξημένη υγρασία, ασθενείς άνεμοι τουλάχιστον ως το Σάββατο27-07-2015 20:23    Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τα αυξημένα ποσοστά σχετικής υγρασίας θα είναι από τη Τετάρτη 29/7 έως και την Παρασκευή 31/7 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό της Ηπειρωτικής Ελλάδας και κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα φτάσουν τους 39-41 βαθμούς Κελσίου. Επίσης σχετικά ανεβασμένες θα είναι κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί και οι ελάχιστες θερμοκρασίες. Λίγες μεμονωμένες μπόρες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι ενώ στο Ιόνιο θα επικρατούν το μεσημέρι και το απόγευμα θαλάσσιες αύρες. Αποκλιμάκωση των υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται από το ερχόμενο Σάββατο 1/8, αλλά η πτώση θα αφορά μόνο την περιοχή του Αιγαίου και την Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς θα ενισχυθεί το μελτέμι στα 6-7 μπ. Στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως στα δυτικά, θα συνεχιστούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά με εμφανώς μειωμένα τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας.

Στη γενικότερη τάση του καιρού πάντως διαφαίνεται μία ιδιαίτερη εμμονή των θερμοκρασιών πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, τουλάχιστον έως και τις 8 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα οι μέγιστες θερμοκρασίες στις μεγαλύτερες πόλεις της Πελοποννήσου θα κινηθούν ως το Σάββατο στα εξής επίπεδα:
-Καλαμάτα: 38-40ο
-Κορινθος: 35-37ο
-Ναύπλιο: 38-39ο
-Πάτρα: 32-33ο που λόγω υγρασίας θα βιώνονται ως 39ο  και το Σάββατο 40ο
-Πύργος: 35-36ο
-Τρίπολη: 34-35ο
-Σπάρτη: 36-38ο

Πηγή: meteo.gr


 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο