«Νόμος» το αυτονόητο στην Καλαμάτα. Στη Σπάρτη ακόμα ζητούμενο…03-08-2015 20:26    Συχνά στο pelopaspress.gr έχουμε αναφερθεί σε θέματα που άπτονται της δεοντολογίας και αφορούν το κατά πόσο οι Δήμοι αντιλαμβάνονται ότι όλα τα επαγγέλματα που ασκούνται στην πόλη έχουν τα όρια λειτουργίας αλλά και τα δικαιώματά τους.

Πρόσφατα δημοσίευμα για το μπάχαλο με τις αφίσες στην πόλη της Σπάρτης «ενόχλησε» το πραιτόριο του Δήμου. Προφανώς κάποιοι δεν κατάλαβαν τον στόχο του δημοσιεύματος.

Την καλύτερη απάντηση όμως τόσο στους πραίτορες όσο και στους αδιάφορους έδωσε λίγες ημέρες μετά ο Δήμος Καλαμάτας.

Δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας «Ελευθερία» έγραφε:

Τα πρόστιμα στα γραφεία τελετών της πόλης για τα κηδειόχαρτα που κολλούν σε χώρους που δεν επιτρέπεται, άρχισε ο Δήμος Καλαμάτας.

Οπως ανακοινώθηκε από το δήμο, χθες «υπήρξε το πρώτο πρόστιμο σε γραφείο τελετών, για την επικόλληση αγγελτηρίου κηδείας σε τοιχίο κτηρίου χαρακτηρισμένου ως παραδοσιακού». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι παρά την έγγραφη προειδοποίηση του δήμου προς τα γραφεία τελετών να μην τοποθετούν αγγελτήρια κηδειών ή μνημοσύνων σε κτήρια, κολόνες κ.λπ., συνεχίζουν να μην συμμορφώνονται.

Ο δήμος ενημερώνει πως «χώροι τοποθέτησης των αγγελτηρίων δεν μπορεί παρά να είναι οι πίνακες ανακοινώσεων των ιερών ναών, σε συνδυασμό με τη δημοσίευσή τους στις ειδικές στήλες των εφημερίδων».

Κάθε άλλη επεξήγηση προς τους αυτοδιοικητικούς της Σπάρτης που δεν εννοούν να καταλάβουν τον ρόλο των ΜΜΕ είναι περιττή.

Ο Δήμος Σπάρτης πρέπει κάποτε να σταθμίσει, να ελέγξει, να αξιολογήσει και να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των δημοτών του που επιχειρούν στην πόλη. Δεν αποκλείεται η ασκούμενη πολιτική του Δήμου, τα προγράμματα, οι δράσεις, οι παροχές και οι επενδύσεις του Δήμου σε αυτά να αφορούν περιορισμένο αριθμό επαγγελματιών που τελικά τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης από την Δημοτική Αρχή σε σύγκριση με την συντριπτική πλειοψηφία.. 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο