Ο λαός της Σπάρτης ψήφισε πολιτικά και όχι δικολαβικά…07-08-2015 12:30    Γράφει ο Ηλίας Μπόνος

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, την Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Παράταξης «Ελπίδα» Χρήστος Αλεξάκος, έθεσε τουλάχιστον 4-5 κρίσιμα θέματα που έχουν να κάνουν με το πολιτικό ήθος και το ύφος που ασκεί διοίκηση η Δημοτική αρχή.
Κάτω από άλλες συνθήκες θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε γιατί αυτές οι θέσεις δεν απασχόλησαν καθόλου, μα καθόλου, τα ΜΜΕ της πόλης που απουσιάζουν χαρακτηριστικά από τις συνεδριάσεις του Σώματος.
Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι πλέον αυτό που παράγεται ως πολιτική μέσα στο Συμβούλιο, αφού η αναπαραγωγή και η γονιμοποίηση του είναι παντελώς ανύπαρκτη.

Ο κ. Αλεξάκος κάλεσε τον Δήμαρχο Σπάρτης να προστατεύσει τον Δήμο, τους Δημότες, τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και τις Επιτροπές αλλά και τα μέλη αυτών από την αυθαίρετη στάση, από την αδιαφανή εικόνα, από την ενοχλητική εσωστρέφεια και από την ιδιότυπη προσέγγιση των πόρων που υπάρχουν στα ταμεία τους.

Με τον Χρήστο Αλεξάκο συμφώνησε μάλιστα ο χαίρων της απόλυτης εμπιστοσύνης του Δημάρχου αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Θεόδωρος Τσαγκαρούλης, ενώ υπήρξε μια βουβή αποδοχή από πολλά μέλη του Συμβουλίου, όλων εκείνων που ο επικεφαλής της «Ελπίδας» υπογράμμισε. Δεν είναι τυχαίο ότι η επόμενη ημέρα επεφύλασσε στον κ. Αλεξάκο μια πρωτόγνωρη επιβράβευση για όσα τόνισε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Διαφώνησε βέβαια, ο επιστρέψας από πολύμηνη άδεια κ. Μανούσος Μανουσάκης.

Την επόμενη ημέρα, υπήρξε έντονος προβληματισμός σχετικά με τις πολιτικές επισημάνσεις Αλεξάκου ανάμεσα στα μέλη του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού αλλά και της Επιτροπής Τουρισμού. Μάλιστα η αγωνία, ο αιφνιδιασμός, ίσως και η φυσική θερμοκρασία, μετέτρεψαν αίφνης τις πολιτικές παρατηρήσεις και επισημάνσεις του Χρήστου Αλεξάκου σε αβάσταχτες κατηγορίες που μάλιστα θα μπορούσαν να αναχαιτιστούν μόνο μέσα στις δικαστικές αίθουσες…

Προφανώς, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής από την Παράταξη Βαλιώτη και από την συγκρότηση ενός Δημοτικού Συμβουλίου των 5 Παρατάξεων ήρθε η ώρα να αναδειχθούν οι πολιτικές διαστάσεις και θέσεις των Αυτοδιοικητικών που μετέχουν.
Γιατί είναι γνωστό ότι αν ήταν επιλογή, τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου, η επίλυση κάθε διαφοράς να γίνεται μέσω της δικαστικής οδού, τότε θα έπρεπε σύσσωμο το Σώμα και, φυσικά, οι ασκούντες Διοίκηση στο Δήμο, χθες και σήμερα, να «μεταφερθούν» στις αίθουσες του Πρωτοδικείου Σπάρτης για μια διαρκή δικαστική διαμάχη.

Η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή έχει προτάξει πολιτικές λύσεις και τακτικές όχι μόνον στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην Διοίκηση του Δήμου.
Αλίμονο αν αφήσει να εμφιλοχωρήσουν «ξένες» και απολίτικες τακτικές στην άρθρωση του πολιτικού λόγου και στην άσκηση της αυτοδιοικητικής πολιτικής. Μιας πολιτικής που μπορεί να έχει, εκ των πραγμάτων – εκ φύσεως κι εκ θέσεως -  στοιχεία άμεσης και φαινομενικά συγκεκριμένης στόχευσης αλλά δεν παύει να είναι πολιτική και μάλιστα υπαγορευμένη από τους εντολείς των αιρετών που είναι οι πολίτες.
 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο