Η απελευθέρωση της «Αιμιλίας», μιας Caretta caretta στην Κυλλήνη

Άλλη μια διαδικασία απελευθέρωσης προγραμματίζεται από το σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ28-08-2015 19:50    ΗΛΕΙΑ. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ – Σύλλογος για την προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου απελευθέρωση της «Αιμιλίας», χελώνας που τραυματίστηκε από επίθεση σκύλων. Πρόκειται για μία ενήλικη θηλυκή θαλάσσια χελώνα, με μήκος καβουκιού 76,5 εκ., και βάρος 58 κιλά που βρέθηκε από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, τα ξημερώματα της 2ης Ιουνίου, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Αναλυτικότερα, το πρωί της 2ης Ιουνίου, οι εθελοντές του Συλλόγου, κατά την καθημερινή, πρωινή περιπολία τους στην παραλία του Κυπαρισσιακού κόλπου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Βουνάκι, την εντόπισαν και θεώρησαν ότι βρίσκεται στην φάση της ωοτοκίας. Μετά από κάποια λεπτά που την παρατηρούσαν κατάλαβαν ότι δεν κινείται και αφού την πλησίασαν είδαν ότι αυτή αιμορραγούσε από τους δύο ώμους της. Τα τραύματα ήταν βαθιά και οι εθελοντές κατάλαβαν ότι αυτά ήταν αποτέλεσμα επίθεσης σκύλων καθώς υπήρχαν αντίστοιχα ίχνη γύρω της και τα σκυλιά αν και είχαν ήδη απομακρυνθεί κατά μήκος της παραλίας έγιναν αντιληπτά από τους εθελοντές. Αφού με γάζες κάλυψαν τις πληγές της, η χελώνα μεταφέρθηκε με το αυτοκίνητο του Συλλόγου στην Κυπαρισσία και από εκεί στην Αθήνα, στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών.

Η διαδικασία απελευθέρωσης θα γίνει στην Κυλλήνη σε συνεργασία με την Grecotel και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ελπίζει πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλους, ενήλικες και παιδιά, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος δεν γνωρίζει ηλικία. 

Χορηγός της εκδήλωσης είναι το ξενοδοχείο του Ομίλου Grecotel Hotels & Resorts, Οlympia Riviera Resort, τo οποία κάλυψε τα έξοδα μιας τραυματισμένης χελώνας του Κέντρου Διάσωσης, που διατηρεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής, για δύο μήνες, βοηθώντας σημαντικά το έργο του Συλλόγου.  

Η απελευθέρωση της «Αιμιλίας» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, 11:00 μπροστά από το ξενοδοχείο Olympia Riviera Resort στο Κάστρο Κυλλήνης.

Ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά το Λιμεναρχείο Κυπαρισσίας το οποίο συνεργάστηκε μαζί του για την επιτυχημένη μεταφορά της χελώνας στην Αθήνα καθώς και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας για την μεταφορά αυτήν.


 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο