Η ελληνική ταινία που διεκδικεί είσοδο στα Όσκαρ

Η 'Xenia' του Πάνου Χ. συνεχίζει το ταξίδι και ελπίζει να πιάσει κορυφή04-09-2015 12:39    H τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα, ''Xenia', επιλέχθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και την αρμόδια επιτροπή, για να διεκδικήσει τον τίτλο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2015 στα Όσκαρ.

Αυτό σημαίνει ότι η ταινία "περνά" στον πρώτο γύρο επιλογής ταινιών και αν όλα πάνε καλά, θα "φτάσει" στις 5 υποψήφιες ταινίες το σχετικό Όσκαρ στην 88η Απονομή.

Η ταινία περιγράφει την ζωή δυο αδελφών αλβανικής καταγωγής, του Ντάνυ και του Οδυσσέα που αναζητούν τον Έλληνα πατέρα τους που τους είχε εγκαταλείψει όταν ήταν μικρά παιδιά. Τα δυο παιδιά θέλουν να πείσουν τον πατέρα τους να τους αναγνωρίσει, για να εξασφαλίσουν μέσω αυτού, την ελληνική ιθαγένεια για να έχουν μια καλύτερη ζωή.

Μια δραματική ταινία, που βγαίνει στις αίθουσες και στο Μεξικό σήμερα, στις 4 Σεπτεμβρίου. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 Φεστιβάλ παγκοσμίως και έχει διανεμηθεί σε πολλές χώρες όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ρουμανία.

Πηγή: ladylike.gr

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο