Φέτος με επικαιροποιημένο μνημείο το Σπάρταθλον!14-09-2015 13:27   

ΛΑΚΩΝΙΑ. Για όσους ξέρουν, λίγες μέρες πριν τη φετινή διοργάνωση του Σπάρταθλον, αποτελούσε στοίχημα η επικαιροποίηση του μνημείου των Σπαρταθλητών.

Στην πόλη της Σπάρτης και κοντά στο σημείο τερματισμού του Σπάρταθλου, στο στάδιο της πόλης, έχει τοποθετηθεί μαρμάρινη στήλη-μνημείο προς τιμήν όσων τερμάτισαν τον δύσκολο αυτό αγώνα πρώτοι με τέσσερις επιφάνειες: δύο

για άνδρες Σπαρταθλητές και δύο για γυναίκες Σπαρταθλήτριες (λόγω του διαφορετικού τρόπου χρονομέτρησής τους εξαιτίας των βιολογικών διαφορών των δύο φύλων). 

Το μνημείο αυτό λοιπόν έχει περάσει πολλές δύσκολες ώρες καθώς άλλωστε προστίθενται στην επιφάνειά του έγκαιρα οι «άριστοι» του αγώνα και άλλοτε όχι. Κι όταν λέμε «έγκαιρα» εννοούμε ένα εικοσιτετράωρο πριν την έναρξη του επόμενου αγώνα, της επόμενης χρονιάς! 

Φέτος όμως, το ελέγξαμε: στο μνημείο έχουν σημειωθεί τα ονόματα των κορυφαίων Σπαρταθλητών του 2014. Εύγε! Εν αναμονή των νέων υπερμαραθονοδρόμων Σπαρταθλητών που θα αναδειχθούν στη φετινή διοργάνωση του Σπάρταθλον την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο