Ο κύκλος του νερού στο Γύθειο28-09-2015 12:01    ΛΑΚΩΝΙΑ. Εκπαιδευτική διαδραστική παράσταση θεατρικού παιχνιδιού με θέμα «Ο Κύκλος του Νερού», πραγματοποιήθηκε το διήμερο Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στο αρχαίο θέατρο Γυθείου.

Η δράση οργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), από το Δήμο Ανατολικής Μάνης μέσω του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ανατολικής Μάνης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα, την Εφορία Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

H εκπαιδευτική διαδραστική παράσταση θεατρικού παιχνιδιού με θέμα «Ο Κύκλος του Νερού» απαντά στα ερωτήματα:
-Τι συμβαίνει όταν μία σταγόνα εξατμίζεται;
- Πού πηγαίνει το νερό που ταξιδεύει κάτω από τη γη;
- Το νερό αλλάζει μορφές;

Στόχος, η ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα του νερού και την φυσική του πορεία στον πλανήτη μας. Δόθηκε θεωρητική και θεατρική προσέγγιση και παρουσιάστηκαν παιχνίδια με αντίστοιχη στόχευση. 

Τα παιδιά, με την βοήθεια των εμψυχωτών, συν - δημιούργησαν, συν - ήργησαν, ερεύνησαν, πειραματίστηκαν, δοκιίμασαν. Έγιναν συμμέτοχοι στη διαμόρφωση ενός δημιουργικού - συλλογικού αποτελέσματος που δεν στερείτο αισθητικής και παιδευτικής σημασίας.

Η εκπαιδευτική παράσταση παρουσιάστηκε από την υπάλληλο του Ν.Π., Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης, Μητσάκου Ιωάννα (Εμψυχώτρια Παιδαγωγικής Θεάτρου) και το Σωματείο Ελλήνων Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Θεώμαι και Δρω».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο