3ο Σχολείο Τουρισμού το Δεκέμβριο στην Καλαμάτα28-09-2015 12:36    ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Το 3ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα  30 Νοεμβρίου και Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο "Elite City Resort" στην Καλαμάτα από τις 10 το πρωί.

Κάποιοι από τους ομιλητές του σχολείου θα είναι οι: Παύλος Ευμορφίδης εμπνευστής και ιδρυτής της "Cocomat", Στέφανος Θεοδωρίδης διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, Κωνσταντίνος Λαζαράκης ο πρώτος Έλληνας master of wine (ειδικός στο κρασί), Λία Ζαμπέτογλου διευθύντρια εκπαίδευσης ΣΕΤΕ.

Οι εκπαιδευτικοί άξονες θα αφορούν: (πέρα από την κάλυψη των επιμέρους θεματικών πεδίων της ξενοδοχειακής και εστιατορικής τεχνικής), τοπική γαστρονομία, αποστάγματα, κοκτέιλ και mixology, υγιεινή κι ασφάλεια, φοροτεχνική κι ασφαλιστική ενημέρωση, ξενοδοχειακή διοίκηση, τεχνικές πώλησης κ.α.

Η διοργάνωση ανήκει στον Ανδρέα Ζαγάκο και τον Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο, στόχος των οποίων είναι οι συμμετοχές να ξεπεράσουν τις 900.
Το Σχολείο έχει εθελοντικό χαρακτήρα και στηρίζεται αποκλειστικά στην προσφορά και στους εθελοντές, καθώς και στην υποστήριξη από τοπικές επιχειρήσεις.

Προκήρυξη υποτροφιών
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ότι το ΙΕΚ «Ορίζων» θα προσφέρει 3 υποτροφίες για τουριστικές σπουδές στα μέλη του σωματείου. Οι υποτροφίες χορηγούνται σε ξενοδοχοϋπαλλήλους ή σε παιδιά μελών κι αφορούν τη φοίτηση στο τμήμα «Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας».

Συγκεκριμένα:
-Οι 2 μερικές υποτροφίες (έκπτωση 50% στην ήδη ειδική τιμή που ισχύει για τους επαγγελματίες του τουρισμού και επισιτισμού) απευθύνονται σε αποφοίτους λυκείου και αφορούν τα έτη κατάρτισης 2015 - 16 και 2016 - 2017 με προϋπόθεση την καλή πορεία των σπουδών τους.
-Η άλλη μία μερική υποτροφία απευθύνεται σε άτομα που για κοινωνικούς – οικογενειακούς λόγους δεν ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στην εν λόγω ειδικότητα και έχουν ολοκληρώσει το 1ο έτος φοίτησης του ΙΕΚ ή σε αποφοίτους ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ τουριστικών ειδικοτήτων και εφόσον το υπουργείο προβλέπει την επανεγγραφή τους.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής μπορούν το αργότερο μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή, να υποβάλουν αίτημα με πλήρη στοιχεία μέσω e-mail προς το Σωματείο, στο [email protected] Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από επιτροπή που θα αποτελείται από μέλη της Διοίκησης του Σωματείου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν άμεσα με σχετική ανακοίνωση.
Για περισσότερες πληροφορίες: 6975-715229.

 


 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο