Σύμφωνο συνεργασίας Σπάρτης-Κύπρου

Πρωτόκολλο φιλίας μεταξύ ΕΟΣ Σπάρτης και Κυπριακής Ομοσπονδίας Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού02-10-2015 12:04   

ΣΠΑΡΤΗ. Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Πνευματική Εστία Σπάρτης, επισημοποιήθηκε το σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού. Εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΣ Σπάρτης και μελών και φίλων του, την 26μελή Κυπριακή Αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν

εκπρόσωποι του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου «Λουσίνα» και το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης. 

Στους χαιρετισμούς των Προέδρων του ΕΟΣ Σπάρτης Βασ. Γεωργιάδη  και της ΚΟΜΟΑΑΠ κ. Παύλου Γεωργιάδη εκτέθηκε το ιστορικό δημιουργίας των δύο Οργανισμών, ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο των δράσεών τους καθώς και η σημασία που αποδίδεται στη συστηματική και διευρυμένη μεταξύ τους συνεργασία. 

Ακολούθως, ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΜΟΑΑΠ και Λακωνικής καταγωγής κ. Χρήστος Αλειφέρης, εμπνευστής και πρωτεργάτης του εγχειρήματος, αναφέρθηκε στους στόχους της προωθούμενης συνεργασίας και στην προοπτική διεύρυνσής της μεταξύ Φορέων όλων των επιπέδων της Λακωνίας και της Κύπρου.

Χαιρετισμούς με το ιδιαίτερο στίγμα των προσδοκώμενων συνεργειών έκαναν από την πλευρά τους ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Λευκωσίας κ. Γιαννάκης Δημητρίου, η εκπρόσωπος των Ελευθέρων Ορειβατών Κύπρου κ. Δέσπω Αλατζά, καθώς και ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Κύπρος Παπαχαραλάμπους, ο οποίος και επέδωσε αναμνηστικό δώρο στον εκπρόσωπο του τμήματος Ποδηλασίας του Σπαρτιατικού.  

Το πρώτο μέρος της τελετής έληξε με την ανάγνωση του Πρωτοκόλλου Φιλίας και Συνεργασίας και την υπογραφή του από τους Προέδρους των δύο Οργανισμών, ενώ ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ακολούθησαν σύντομες εισηγήσεις για ειδικότερα θέματα, όπως αυτή του Γραμματέα της ΚΟΜΟΑΑΠ κ. Μιχάλη Σαββίδη για το άθλημα του Προσανατολισμού (orienteering) και τις προϋποθέσεις ανάπτυξής του στην Ελλάδα με αφετηρία τη Σπάρτη και τη Λακωνία και του κ. Χρήστου Αλειφέρη για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης και εθελοντισμού «Κοινό Λακώνων», ενώ η εκδήλωση έληξε με μεστό μήνυμα του Γιάννη Κούρου, υπεραθλητή και πρώτου νικητή του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΥ και Τεχνικού Συμβούλου της ΚΟΜΟΑΑΠ.

Με τη λήξη της εκδήλωσης παρατέθηκε δείπνο από τον οικοδεσπότη ΕΟΣ Σπάρτης στην Κυπριακή Αντιπροσωπεία, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε δυνατή η ουσιαστικότερη επαφή μεταξύ των επιμέρους συλλογικοτήτων και ανιχνεύθηκαν οι άμεσες προοπτικές ανταλλαγής τεχνογνωσίας και οργανωμένων επισκέψεων στη Λακωνία και την Κύπρο.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνεται γνωριμία με το ορεινό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του Δήμου Σπάρτης (Πάρνωνα, Βόρειο Ταΰγετο κα (με μικρές εξορμήσεις και σε άλλες περιοχές της Λακωνίας) και επαφές με τους συλλογικούς φορείς της περιοχής που δραστηριοποιούνται σε συναφείς δράσεις, με σκοπό την αξιοποίηση των εμπειριών αυτών για κοινές δράσεις, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, οργανωμένες επισκέψεις κ.α. 

Στην αποστολή αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι σωματείων μελών της Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π. με ορειβατική, πεζοπορική, φυσιολατρική και ευρύτερη κοινωνική δράση (φυσικές καταστροφές, κοινωνική αλληλεγγύη κ.α.), ο Πρόεδρος της Κ.ΟΜ.Ο.Α.Α.Π. καθώς και Τεχνικοί Σύμβουλοι της Ομοσπονδίας, παρατηρητές-εκπρόσωποι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας  και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (κ. Βασίλης Αγγελίδης), εκπρόσωπος του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού της Κύπρου Louis Tours κ.α. 

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο