Ο 1ος Δρόμος Αθανάτων το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου

Ένας μεγάλος Αγώνας στα σκαριά...24-10-2015 11:49   

Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Οκτωβρίου πρόκειται διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής (οι δύο τελευταίοι έχουν το ρόλο των τεχνικών συμβούλων του αγώνα), ο Αγώνας Υπεραπόστασης 140χλμ. με την ονομασία 1ος Δρόμος Αθανάτων.

Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα καλύψουν τη διαδρομή Τρίπολη- Σπάρτη-Μυστράς-Καλαμάτα συνολικού μήκους 142 χιλιομέτρων.

Ουσιαστικά ο αγώνας επιχειρεί τη σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:
-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Η διαδρομή πρόκειται να κινηθεί ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και, ειδικά η διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη, παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και διαμέσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του Όρους.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στην Τρίπολη, στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη (Πλατεία Άρεως) στις 14.00 και ο τερματισμός στην Καλαμάτα, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 13.00.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι αθλητές που θα συμμετάσχουν οφείλουν να έχουν εντός της διετίας 2013-2015 πραγματοποιήσει κάτι από τα παρακάτω:
-Τερματίσει στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ή στο Φειδιππίδειο Δρόμο, αγώνες απόστασης 245 χλμ. Αθήνας-Σπάρτης, εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Τερματίσει στον αγώνα Δρόμου Δόλιχος απόστασης 255 χλμ.εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Τερματίσει στον αγώνα δρόμου Ολύμπιος Άθλος 180 χλμ. Αρχαία Νεμέα-Λεβίδι, εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Τερματίσει στους αγώνες Ευχίδειος Άθλος 107,5 χλμ. ή Ευχίδειος Υπεράθλος 215χλμ., εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Τερματίσει εντός του χρονικού ορίου των 100χλμ. του αγώνα στην Ψάθα, εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Τερματίσει οποιοδήποτε αγώνα υπεραπόστασης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, άνω των 50 χλμ., εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές
-Τερματίσει οποιοδήποτε trail αγώνα βουνού, σε ανώμαλο έδαφος, άνω των 40 χλμ., εντός του χρονικού ορίου που δίνουν οι διοργανωτές.

Οι έξι πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες θα λάβουν κύπελλα ενώ όλοι όσοι τερματίσουν εντός του 24ώρου όπως προβλέπεται το χρονικό όριο της διοργάνωσης θα λάβουν αναμνηστικό πρωτότυπο μετάλλιο συνδεδεμένο με την Ελληνική Ιστορία.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο