4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την εξαγωγή ελαιολάδου

14-15 Νοεμβρίου στην Αθήνα, συμμετοχές στο agrorama.com24-10-2015 12:58   

Στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης διοργανώνεται ένα συνέδριο με τάση εξωστρεφή και αντικείμενο την αύξηση των εξαγωγών.

Το συνέδριο «Εξαγωγές ελαιολάδου, προοπτικές & δυνατότητες» επιχειρεί να καλύψει το κενό της ενημέρωσης που εντοπίζεται σε αυτόν κλάδο και προβάλλει θέματα όπως η προετοιμασία εταιρείας και του προϊόντος για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, η τιμολόγηση προϊόντος, η inco terms διασφάλιση πληρωμής, η κατοχύρωση εμπορικού σήματος, οι μεταφορές εξαγωγικών προϊόντων, οι προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη & ανταγωνιστική εξαγωγική δραστηριότητα, τα διαδικαστικά δασμολογικά Κίνας – Ρωσίας, τα διαδικαστικά δασμολογικά Αμερικής, η ασφάλιση εξαγωγικών κινδύνων, η χρηματοδότηση εξαγωγών, η μεσογειακή διατροφή ως ισχυρό εργαλείο για την προβολή ελληνικού ελαιόλαδου, το export branding, το πολυπολιτισμικό marketing, τη συσκευασία του ελαιολάδου ως συντελεστής προώθησης των εξαγωγών, τις ιδιαίτερες απαιτήσεις εργαστηριακών αναλύσεων ανά εξαγωγικό στόχο, ποιότητα ελαιολάδου κριτήριο για καλύτερες εξαγωγές, κ.ά.

Το συνέδριο διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 14-15 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα ενώ έχει κόστος συμμετοχής 40 ευρώ/άτομο.
Ωράριο συνεδρίου: 10:00 πμ – 18:00 μμ και τις 2 μέρες
Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία, παραγωγό, τυποποιητή, έμπορο ελαιολάδου.

Η προώθηση του Ελληνικού ελαιολάδου στο εξωτερικό μεταξύ των άλλων προϋποθέτει:
1.    την προσαρμογή του προϊόντος στην αγορά-στόχο στην βάση των αρχών του Διαπολιτισμικού Marketing. Ο ρόλος και σημασία της διαπολιτισμικής επικοινωνίας στην ανάπτυξη συνεργασιών με το εξωτερικό.
2.    την καινοτομική του εμφάνιση και συσκευασία.
3.    την πρόσληψη από τις εξαγωγικές επιχειρήσεις πολιτισμικών στελεχών ικανών να επικοινωνούν με άτομα διαφορετικής, από την δική μας, κουλτούρας.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και ο διαγωνισμός για το  8ο ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2016 με δύο σκέλη:
Το πρώτο σκέλος είναι ο διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους) ενώ το δεύτερο σκέλος αφορά στην ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα).

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο