Η Ελλάδα παραμένει ανταγωνιστική στις ξενοδοχειακές τιμές

Οι Πελοποννησιακές πόλεις σε άνοδο τιμών με κορυφαία τη Σπάρτη06-11-2015 13:00   

Με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή στην Ελλάδα να αγγίζει για το μήνα Νοέμβριο τα 97 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αρκετά χαμηλότερα από τα 121 ευρώ που είναι η αντίστοιχη τιμή για την Ιταλία, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας σε επίπεδο τιμών βρίσκεται και αυτό το μήνα στο προσκήνιο. Ποιες ήταν, όμως, οι επιμέρους αλλαγές στις ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών οι οποίες οδήγησαν στη διαμόρφωση αυτής της τιμής;

Παρακάτω φαίνονται οι ετήσιες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για το μήνα Νοέμβριο:
Αθήνα 15%
Θεσσαλονίκη 7%
Πάτρα 14%
Ναύπλιο 1%

Καλάβρυτα 23%
Σπάρτη 23%
Βόλος 2%
Μέτσοβο 15%
Ιωάννινα 30%
Καστοριά -5%
Καβάλα -9%
Αλεξανδρούπολη 35%
Ηράκλειο 10%
Χανιά 11%

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

Τα ποσοστά αφορούν στην ετήσια μεταβολή των τιμών με τις Πελοποννησιακές πόλεις Πάτρα, Ναύπλιο και Σπάρτη να κινούνται ανοδικά με κορυφαία τη Λακωνική πρωτεύουσα που παρουσιάζει αύξηση τιμών κατά 23%!

Λίγα λόγια για την trivago
O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 80 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο