Νέα ψηφοφορία στο Pelopaspress!

Το βασικότερο κριτήριο για την επιλογή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας05-11-2015 12:57   

Για τη χρονιά 2021, ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής πρωτεύουσας επιστρέφει στην Ελλάδα με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Για το 2021 λοιπόν, μια ελληνική πόλη θα μοιραστεί το χρίσμα με μια πόλη της Ρουμανίας. Στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου έχουν ριχτεί πολλές ελληνικές πόλεις (έως σήμερα έχουν δηλώσει έτοιμοι να διαγωνιστούν περισσότεροι από δεκαπέντε δήμοι).

Τρεις πόλεις της Πελοποννήσου, η Καλαμάτα, η Τρίπολη και το Ναύπλιο, διεκδικούν το χρίσμα και ρίχνονται στη μάχη σε μια εποχή δύσκολη οικονομικά, πολιτικά και πολιτισμικά. Είναι όμως και οι τρεις πόλεις μεγάλες, ιστορικές και γι’ αυτό αξιόλογες αν και αρκετά διαφορετικές.

Οι πόλεις λοιπόν έφτιαξαν τις επιτροπές διεκδίκησης του τίτλου τις οποίες και χρηματοδοτούν και πορεύονται προς τη λήξη του διαγωνισμού. Επειδή όμως τα λεφτά είναι πολλά, χρειάζεται τουλάχιστον να δίνονται στη σωστή κατεύθυνση.

Αν υποθέσει κανείς πως με βάση τα ίδια αντικειμενικά κριτήρια θα κριθούν οι υποψήφιες πόλεις, ποιο κατά τη γνώμη σας είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα και θα κρίνει τελικά την επιλογή της επιτροπής: η τουριστική διάσταση της πόλης, η πολιτιστική διάσταση της πόλης ή η εξωτερική καλή εικόνα της (φυσικό κάλλος, καθαριότητα, κυκλοφοριακό κλπ).

Ψηφίστε τώρα και δείξτε το δρόμο στους ιθύνοντες, ψηφίστε και συνδιαμορφώστε το αποτέλεσμα!

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο