Επερώτηση από τη Λα.Συ. για τη μεταφορά μαθητών του ειδικού σχολείου Φιλιατρών18-11-2015 10:49   

ΤΡΙΠΟΛΗ. Επερώτηση σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών του ειδικού σχολείου Φιλιατρών υπέβαλαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης προς τον Περιφερειάχρη Πελοποννήσου.

Αναλυτικά η επερώτηση έχει ως εξής:
 «Θέμα: Μεταφορά μαθητών ειδικού σχολείου Φιλιατρών

Σε τοπικές εφημερίδες νομού Μεσσηνίας καταγγέλλεται ότι ενώ έχει περάσει ένας μήνας από τότε που άνοιξε το ειδικό σχολείο Φιλιατρών η μεταφορά των παιδιών από μακρινές αποστάσεις γίνεται ακόμα από τους ίδιους τους γονείς. Οι γονείς εναλλάξ κάθε μέρα μεταφέρουν τα παιδιά που είναι από την περιοχή των Γαργαλιάνων και αυτό έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους ίδιους, αλλά και στα παιδιά που λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής τους δεν είναι δυνατόν κάθε μέρα να μεταφέρονται με άλλο οδηγό κι άλλο μέσο. Το πρόβλημα εστιάζεται στη μεταφορά πέντε παιδιών από τα οποία τα τέσσερα είναι από τους Γαργαλιάνους και ένα από τον Πύργο.

Οι γονείς είναι σε απόγνωση και από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους για μάθημα διαμαρτυρόμενοι για αυτή την κατάσταση και απαιτώντας να βρεθεί άμεσα λύση με τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών.

Διαχρονικά, η ειδική αγωγή και εκπαίδευση ήταν ο «φτωχός συγγενής» του εκπαιδευτικού συστήματος. Η παγιωμένη αυτή κατάσταση αφορά τόσο τη μεταφορά των μαθητών όσο και  την έλλειψη δομών για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών καθώς και του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

ΕΡΩΤΑΣΤΕ  κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Τι μέτρα θα πάρει ώστε:
•    να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς το Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς, δωρεάν και με απευθείας κρατική χρηματοδότηση.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο