Ανάδειξη και αξιοποίηση της διδασκαλίας Θεοδωρακόπουλου προτείνει ο Αλεξάκος

Στήριξη της Σχολής Φιλοσοφίας «Ο Πλήθων» στη Μαγούλα27-11-2015 11:48   

ΣΠΑΡΤΗ. Χωρίς περιστροφές και με σαφή υπογράμμιση της υστέρησης ο επικεφαλής του Κινήματος Πολιτών Σπάρτης Χρήστος Αλεξάκος, έθεσε θέμα για την Ελευθέρα Σχολή Φιλοσοφίας « Ο Πλήθων» στη Μαγούλα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης, πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Φιλοσοφίας (21/11/15) αναφέρθηκε στην μοναδική ιδιαιτερότητα της Σπάρτης εφόσον στη Μαγούλα στεγάζεται η Σχολή του Ιωάννη Θεοδωρακόπουλου.
Τονίζει ότι «ήρθε η ώρα να αποδώσουμε την τιμή και την αναγνώριση στην Προσωπικότητα και στο Έργο του Έλληνα Φιλοσόφου».

Ο Χρ. Αλεξάκος επισημαίνει ότι πέρα από τιμητικές εκδηλώσεις θα πρέπει η Πολιτεία της Σπάρτης να εστιάσει στη διάδοση των διδαγμάτων και των ιδεών που εξέπεμψε ο Φιλόσοφος. Πρέπει να αναδειχθούν και να μελετηθούν οι θέσεις του για την ανάγκη εξωστρέφειας και εξακτίνωσης του Ελληνικού Πνευματικού κόσμου αλλά και να επαναπροσδιοριστούν η θέση και η στάση της Ελλάδας στον Βαλκανικό κι Ευρωπαϊκό χάρτη.

Ο κ. Αλεξάκος, αν και ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος, στέκεται σε ένα κρίσιμο θέμα και καλεί τον Δήμο Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και την κοινωνία με κάθε δύναμη και μέσο να στηρίξουν τη λειτουργία της Σχολής και τη δημιουργία προγραμμάτων Διδασκαλίας και Στοχασμού.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο