Η Καλαμάτα κατέθεσε επισήμως υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Με τις ευχές των Μεσσηνιακών δήμων και ψηφισμένο προϋπολογισμό 20 εκατομμυρίων ευρώ30-11-2015 13:04   

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με τη στήριξη όλων των δήμων της Μεσσηνίας, ο Δήμος Καλαμάτας κατέθεσε χθες στο υπουργείο Πολιτισμού το φάκελο υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Επόμενος σταθμός η παρουσίαση του φακέλου ενώπιον της επιτροπής τον προσεχή Φεβρουάριο.

Από το Γραφείο Υποψηφιότητας Kalamata:21, σημειώθηκε ότι «η Καλαμάτα είναι η πρώτη και μοναδική πόλη που έχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό, για τη διοικητική οργάνωση και για τα έργα υποδομών - και είναι η πρώτη πόλη που καταθέτει φάκελο υποψηφιότητας».

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας εγκρίθηκε το σχέδιο οργάνωσης, χρηματοδότησης και δημιουργίας υποδομών για τη φιλοξενία του τίτλου "Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021" για τα έτη 2017 - 2025. Υπέρ του σχεδίου ψήφισαν η πλειοψηφία, η "Αλλαγή", η "Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών", η "Ελληνική Δράση" και ο σύμβουλος του "Ανοιχτού Δήμου" (της μείζονος μειοψηφίας) Παναγιώτης Αλούπης, ενώ οι υπόλοιποι σύμβουλοι της παράταξης απείχαν και η "Λαϊκή Συσπείρωση" καταψήφισε.

Για την υποβολή του φακέλου στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού, χθες Παρασκευή μετέβη στην Αθήνα κλιμάκιο αποτελούμενο από τη δημοτική σύμβουλο Αναστασία Μπελογιάννη, αντιπρόεδρο της ΚΕ "Φάρις" και τον εκτελεστικό διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21 Εκτορα Τσατσούλη.

Ο προϋπολογισμός του εγχείρηματος, όπως τον παρουσίασε ο κ. Τσατσούλης, ανέρχεται σε 20 εκ. ευρώ - εκ των οποίων 3 εκ. εκτιμάται ότι θα προέλθουν από τον ιδιωτικό τομέα και 17 εκ. από τον δημόσιο τομέα. Το προαναφερθέν ποσόν καλύπτει όλες τις λειτουργικές δαπάνες (πρόγραμμα, διοίκηση, προβολή) για τα έτη 2017 (έτος ανάθεσης) έως 2022 (έτος αξιολόγησης), ήτοι για 6 χρόνια. Τα έτη 2023-2025 καλύπτονται από το πρόγραμμα "κληρονομιάς", ύψους 1.050.000 ευρώ. Η συνολική εισφορά του Δήμου Καλαμάτας για τα έτη 2017 - 2025 ανέρχεται σε 4 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 1.760.000 θα είναι σε υπηρεσίες (αποσπάσεις προσωπικού, παραχώρηση χώρων, διοικητική υποστήριξη κ.ά.).

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο