Σύγχρονα κινούμενα σχέδια για μικρούς και μεγάλους

Προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από τα μουσεία της ΠΙΟΠ το Σάββατο02-12-2015 12:55   

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (Πύργος, 28.11–11.12.2015) παρουσιάζει σε Μουσεία του ΠΙΟΠ ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά διαφορετικών ηλικιών και τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης

11:00), επιλεγμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων, οι οποίες αποτελούν τμήμα του φεστιβαλικού αφιερώματος «Σύγχρονες τάσεις στο ευρωπαϊκό animation», θα προβληθούν ταυτόχρονα στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου -11:00  – 12:30 Για παιδιά πρώτων τάξεων Δημοτικού (χωρίς διαλόγους)

Ο γερανός του Κάλε ( Σουηδία, 2014, 7 λεπτά)   Ο Κάλε χειρίζεται τον ψηλό γερανό κι έτσι αγναντεύει την πόλη από ψηλά. Όταν κάτι πάει στραβά, ο Κάλε πάντα καταφέρνει να το διορθώσει.

Η καρδιά του Χέρμαν (Νορβηγία, 2014,  8 λεπτά και 17 δευτ.) Ο Χέρμαν ζει ευτυχισμένος μέσα σε ένα δέντρο με το μικρό του αρκουδάκι. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας ανεπιθύμητος επισκέπτης... Τα κεφτεδάκια και οι μετανιωμένοι παλικαράδες (Σουηδία, 2013, 5 λεπτά) Είναι ανόητο οι πολλοί να τα βάζουν με έναν μόνο του. Και είναι τύχη να μπορείς να αλλάζεις γνώμη.

Μόμπιλε (Γερμανία, 2010, 6 λεπτά και 30 δευτ.) Μια αγελάδα μπορεί να χαλάσει την ισορροπία του πεπρωμένου προκαλώντας αναστάτωση;

Ασφύριχτος (Δανία, 2009, 5 λεπτά) Σε μια πολύχρωμη και ζωντανή πόλη, άνθρωποι και ζώα μπορούν να σφυρίξουν, εκτός από ένα μικρό πουλί που ονομάζεται Ασφύριχτος. Όμως το μόνο που θέλει είναι να πάρει μέρος στις μουσικές γιορτές της πόλης.

Το παράθυρο (Ελβετία, 2012, 5 λεπτά) Ένα μικρό αγόρι δεν θέλει να γυρνάει στους δρόμους, προτιμά να κάθεται σπίτι και να διαβάζει ιστορίες που τον κάνουν να ονειρεύεται.

Η λυπημένη σκιά (Γαλλία, 2011, 13 λεπτά) Μπορούν άραγε το φως και η σκιά να μας δείξουν κάτι περισσότερο από την  αποτύπωση ενός σχήματος στον τοίχο; Μια ιστορία όπου η φαντασία και η πραγματικότητα γίνονται ένα για να γίνουν τα όνειρα αληθινά

Ο καπετάνιος, η τραγουδίστρια κι ο πιλότος (Νορβηγία, 2014, 7 λεπτά και 11 δευτ.) Καπετάνιος και πιλότος είναι βαθιά γοητευμένοι από την όμορφη τραγουδίστρια της όπερας. Η αντιπαλότητα για να κερδίσουν τη φιλία της δεν τους οδηγεί πουθενά. Μήπως είναι καιρός να βάλουν στην άκρη την κόντρα;

Ο πρίγκιπας Κι-Κι-Ντο και τα 100 μανιτάρια (Σλοβενία, 2013, 4 λεπτά) Ο πρίγκηπας Κι-Κι-Ντο, ατρόμητος υπερασπιστής όλων των κατοίκων του δάσους, καλείται να σώσει τα 100 μικρά μανιτάρια.

Μαρί (Γερμανία, 2010, 11 λεπτά) Η Μαρί είχε γεννηθεί πρόβλημα στην καρδιά. Η οικογένειά της την φροντίζει πολύ. Στα τρίτα της γενέθλια της κάνουν ένα πολύ ξεχωριστό δώρο: μια ομπρέλα για παιδιά, κόκκινη και μικροσκοπική, που συναρπάζει τη Μαρί.

Το ντενεκεδάκι (Ρωσία, 2013, 6 λεπτά) Μια μουσική ταινία που μας θυμίζει πως υπάρχει πάντα χώρος για ένα μικρό θαύμα. Μια χαρά που γεννιέται από κάτι απλό όπως το ντενεκεδάκι του εβαπορέ που ξεχάστηκε στο διάστημα από Σοβιετικούς αστροναύτες.

-12:30 – 14:15 Για παιδιά των μεγάλων τάξεων Δημοτικού και του Γυμνασίου

Παγού (Γερμανία , 2015, 8 λεπτά) Παγού (στα θιβετιανά σημαίνει γενναίος) είναι η μαγική περιπέτεια μιας κούκλας στον παράξενο κόσμο.

Το όνειρο του καουμπόη (Νορβηγία, 2014, 8 λεπτά) Ο Μπιλ Μπένσον είναι ο πιο σκληρός ήρωας της άγριας Δύσης. Μια μέρα όμως θα βρεθεί τόσο μπλεγμένος που καμιά σκληράδα δεν θα τον σώσει.

Στην αρχή του κόσμου (Κροατία, 2012, 10 λετπά) Το χωριό αντιμετωπίζει μια τεράστια απειλή. Ο μυθικός δαίμονας Garmah ξύπνησε σκορπίζοντας τον φόβο. Ο σαμάνος της φυλής διαλέγει έναν νεαρό πολεμιστή να βρει το Λευκό Κορίτσι, τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να νικήσει τον δαίμονα.

Η Τραμπάλα (Σερβία, 2015, 7 λεπτά και 10 δεύτερα) Μια μοναχική τραμπάλα ανεβοκατεβαίνει τρίζοντας στο λιβάδι. Πέντε επισκέπτες με διαφορετική καθημερινότητα θα αφήσουν το αποτύπωμά τους  πάνω της.

Άνθρωπος από άμμο (Εσθονία, 2013, 15 λεπτά) Οι γραμμές πάνω στην άμμο λένε τις ατέλειωτες ιστορίες τους ρωτώντας μας αν μπορούμε να αξιολογήσουμε τη σημασία τους  πριν χαθούν για πάντα.

Η μάχη με τα bit (Ισπανία, 2013, 10 λεπτά) Τι συμβαίνει όταν ένας συγγραφέας παλαιάς γενιάς πρέπει να αντικαταστήσει τη γραφομηχανή του με έναν υπολογιστή;

Το ξανθό παιδί με το άσπρο πρόβατο (Γαλλία, 2013, 8 λεπτά και 57 δευτ.) Κατά τη διάρκεια ενός σχολικού διαγωνίσματος, ο Pierre δραπετεύει από το σχολείο, ανακαλώντας ευτυχισμένες αναμνήσεις από τις διακοπές του, που πέρασε μαζί με το πρόβατό του.

Η παραμυθού (Ηνωμένο Βασίλειο , 2011, 11 λεπτά) Η επτάχρονη Νιρμάλα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους δαίμονες της άνοιας του παππού της όταν αυτός ξεχνάει τις λεπτομέρειες του αγαπημένου της παραμυθιού.

Κινέζικα (Γαλλία , 2010, 3 λεπτά και 30 δευτ.) Η Lucie είναι μόλις έξι ετών. Ο φαρσέρ Δράκος τρελαίνεται να της κλέβει πράγματα. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν της ζητά να γράψει το κινέζικο ιδεόγραμμα που αντιστοιχεί στο κλεμμένο αντικείμενο.

Το παιδί και το φεγγάρι (Ιταλία, 2012, 6 λεπτά και 10 δευτ.) Η ιστορία ενός αγοριού που ερωτεύεται τη σελήνη και οι περιπέτειες που περνά για να κερδίσει τη αγάπη της.

Craboom (Ιταλία, 2012, 13 λεπτά) Ένα animation όπου θυμίζει τον ονειρικό και ταραγμένο κόσμο του Σαγκάλ, όπου στοιχεία της καθημερινότητας μετατρέπονται σε σύμβολα..

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα Τ: 27950 31630  

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού Όθωνος-Αμαλίας  129, 231 00  Σπάρτη Τ.: 27310 89325  

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας 200 16,  Στυμφαλία Κορινθίας Τ: 24470 22296

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο