Οριακά κάτω οι τιμές στο Ναύπλιο, 15% αύξηση στα ξενοδοχεία της Πάτρας

Οι ετήσιες μεταβολές των ξενοδοχιακών τιμών δημοφιλών ελληνικών προορισμών04-12-2015 13:07   

Ο τελευταίος μήνας του έτους είναι ήδη εδώ και πολλοί έχουν αρχίσει από τώρα να μετρούν αντίστροφα για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Η trivago πραγματοποίησε έρευνα και παρουσιάζει τις τιμές που θα κληθούν να πληρώσουν ανά προορισμό για τη διαμονή τους όσοι ταξιδέψουν κατά τον Δεκέμβρη. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για τον μήνα Δεκέμβριο 2015, για εθνικούς προορισμούς.

Αθήνα
Ο χρόνος κλείνει με αύξηση των τιμών των αθηναϊκών ξενοδοχείων συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, κατά 14 τοις εκατό, με τη μέση μηνιαία τιμή να διαμορφώνεται στα 82 ευρώ. Συγκριτικά, ωστόσο, με τον Νοέμβριο, κατά τον οποίο η μέση ξενοδοχειακή τιμή ήταν στα 91 ευρώ, υπήρξε μείωση της τάξεως του 10 τοις εκατό.  

Μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών ελληνικών προορισμών

Το τοπίο των ξενοδοχειακών τιμών χαρακτηρίζεται κυρίως από μειώσεις, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, αλλά και από μικρές αυξήσεις, μόνο, όμως, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Η μέση ξενοδοχειακή τιμή στην Ελλάδα διαμορφώνεται για τον Δεκέμβριο στα 86 ευρώ, χαμηλότερη κατά 11 τοις εκατό συγκριτικά με το Νοέμβριο και υψηλότερη κατά 12 τοις εκατό συγκριτικά με τον Δεκέμβρη του 2014.

Στον πίνακα φαίνονται οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για το μήνα Δεκέμβριο. Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 80 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.
 
 

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο