2 Ασημένια Βραβεία στον 2ο Biolnovello 15 / 16 στην Ιταλία για τους "Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου"

Βραβεία με αφιέρωση σε έναν μέντορα18-12-2015 13:03   

ΛΑΚΩΝΙΑ. H ελαιοκομική χρονιά 2015/2016 ξεκίνησε με δυο μεγάλες παγκόσμιες βραβεύσεις σε ισάριθμα «φρέσκα» βιολογικά ελαιόλαδα των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Στις 26-27 Νοεμβρίου 2015, διεξήχθη στην πόλη Μπολόνια στην Ιταλία, ο 2ος BIOLNOVELLO 2015 / 2016 που είναι ο παγκόσμιος διαγωνισμός βιολογικών ελαιολάδων της νέας σαιζόν.

Οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές, από πολλές χώρες

του κόσμου όπως Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κροατία κλπ, αλλά κυρίαρχα από την Ιταλία λόγω εντοπιότητας, με συμμετοχή από εξαιρετικές περιοχές όπως η Σικελία, η Τοσκάνη, η Πούλια, η Σαρδηνία, η Καλαβρία, η Ούμπρια κλπ.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σήμερα και οι βιολογικοί «ελαιώνες Σακελλαρόπουλου», αξιολογήθηκαν - τιμήθηκαν με πολύ υψηλές βαθμολογίες και δυο ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ για τα βιολογικά ελαιόλαδα τους της νέας σαιζόν, που είναι ΦΥΛΛΙΚΟΝ πρωτέλαιο evoo organic ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ-SILVER MEDAL ΑΡΜΟΝΙΑ evoo organic ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ - SILVER MEDAL.

Οι 2 αυτές μεγάλες διακρίσεις στον φετινό διαγωνισμό BIOLNOVELLO 15 / 16, αποτελούν το 39ο παγκόσμιο βραβείο των βιολογικών «Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου» τα 4 τελευταία χρόνια, το 5ο παγκόσμιο βραβείο για το κάθε ένα από τα δυο αυτά βιολογικά ελαιόλαδα καθώς και τα 2 πρώτα βραβεία του 2016.

Σε ανακοίνωσή του ο Γεώργιος Σακελλαρόπουλος σημειώνει: «Τα βραβεία αυτά στο σύνολο τους αποτελούν για εμένα και τους συνεργάτες μου ιδιαίτερη τιμή, θα ήθελα δε να τα αφιερώσω στην μνήμη του ανθρώπου που μου «έδειξε» τα πρώτα «βήματα» σε αυτό που «υπηρετώ» επί 23 χρόνια και πριν από μερικές ημέρες περίπου «έφυγε» από την ζωή.

Ενός ανθρώπου που επί 23 χρόνια ήταν δίπλα μου σε ό, τι και αν έκανα, μου δίδαξε ήθος, καλοσύνη, σεμνότητα, αγάπη και κυρίαρχα με «μύησε» στην καλλιέργεια της ελιάς, την όποια θεωρούσε «ιερό δένδρο» με απόλυτο σεβασμό.

Νωπές οι μνήμες από την επί 23 χρόνια παρουσία του στους ελαιώνες μας, από το 1ο δένδρο που φυτέψαμε και το οποίο με την δέουσα προσοχή περιποιόταν, σε σημείο που σχεδόν «επικοινωνούσε» μαζί του.

Στάθηκε δίπλα μου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, όλα αυτά τα χρόνια, σαν φυσικός μου πατέρας και κάτι παραπάνω, παρότι ήταν πεθερός μου, στις καλές και στις δύσκολες στιγμές με πολύ αγάπη, διάθεση μετάδοσης της γνώσης και της εμπειρίας του πολλών ετών.

Αποτελεί ένα «αθόρυβο» φωτεινό παράδειγμα προσωπικότητας που αφήνει πίσω του ένα μεγάλο έργο και ένα μεγαλείο ψυχής, το οποίο τον διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε όλοι μας πιστά να ακολουθούμε».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο