Μειμαράκης-Μητσοτάκης στο Β Γύρο για την Προεδρία

Σήμερα το βράδυ τα επίσημα αποτελέσματα, στις 10 Ιανουαρίου ο Β Γύρος23-12-2015 11:28   

Χωρίς επίσημα αποτελέσματα αλλά με τη βεβαίωση της ΚΕΦΕ ότι η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ανέδειξε τους δύο υποψηφίους που θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο, οι κύριοι Μειμαράκης και Μητσοτάκης περιμένουν τις 10 Ιανουαρίου για να αναλάβουν τα ηνία του κόμματος.

Ουρές στα εκλογικά κέντρα

Από νωρίς το πρωί είχε φανεί πως οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ θα έχουν σημαντική συμμετοχή αφού στα εκλογικά κέντρα των μεγάλων πόλεων σχηματίζονταν…ουρές. Μάλιστα, αυτός ο συνωστισμός οδήγησε στη χρονική παράταση της διαδικασίας με τα τελευταία εκλογικά κέντρα να κλείνουν μετά τις 9 τα βράδυ.
Υπολογίζεται ότι τελικώς περισσότεροι από 400.000 πολίτες πλήρωσαν το αντίτιμο των 3 ευρώ και ψήφισαν για την Προεδρία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Εδώ τα αποτελέσματα, εκεί τα αποτελέσματα, πού είναι τα αποτελέσματα;
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ και η καταμέτρηση ήταν φυσικό πως θα αργήσει. Κι ενώ από τα ξημερώματα έδειχνε ο νικητής, οι επίσημες ανακοινώσεις είχαν προγραμματιστεί για τις 08.00 σήμερα το πρωί βάσει καταστατικού της ΚΕΦΕ.

Ανταυτού, ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Τραγάκης, δήλωσε πριν από λίγη ώρα ότι η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων θα καθυστερήσει γιατί (εκπληκτικό αυτό στην Ελλάδα του 2015, σε λίγο 2016!) πολλά εκλογικά κέντρα της περιφέρειας δεν διαθέτουν φαξ. Εκεί λοιπόν οι υπεύθυνοι της ψηφοφορίας ψάχνουν φαξ (ψάχνουν όλο το χωριό) για να στείλουν στην πρωτεύουσα τα μαντάτα!
Πάντως, ο κ. Τραγάκης επιβεβαίωσε πως στο Β Γύρο οδηγούνται οι Μεμιαράκης και Μητσοτάκης.

Δύο υποψήφιοι, μια μάχη βγαλμένη σαν από τα παλιά και στη μέση ο Καραμανλής
Ο Β Γύρος έχει λοιπόν άρωμα βαθειά Νεοδημοκρατικό με έναν υποψήφιο παραδοσιακό και κατά βάση «Καραμανλικό» και έναν έτερο υποψήφιο ο οποίος πέραν του προφανούς βασικού χαρακτηριστικού του, φέρει το χρίσμα του επιτίμου, έχει σαφώς λάβει αποστάσεις από τον Κώστα Καραμανλή και την πολιτική που άσκησε η ΝΔ επί προεδρίας του. Μάλιστα, η αντίθεσή του αυτή με τον πρώην πρωθυπουργό επικαιροποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την γνωστοποίηση της συμβουλευτικής επικοινωνίας Καραμανλή-Τσίπρα τις ημέρες του δημοψηφίσματος.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο