Λακωνικό Αγροτουριστικό Σχέδιο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες του τουρισμού από το Επιμελητήριο Λακωνίας που θα υλοποιηθεί τον Απρίλιο στην Τοσκάνη04-01-2016 10:26   

ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Επιμελητήριο Λακωνίας υλοποιεί νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης  με τίτλο «Λακωνικό Αγροτουριστικό Σχέδιο» για την ανάπτυξη ενός αγροτουριστικού μοντέλου για την περιοχή της Λακωνίας. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων και θα υλοποιηθεί στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν έως 14 άτομα.

Ποιός είναι ο στόχος του σχεδίου;
Στόχος του σχεδίου είναι η μεταφορά γνώσης και εμπειρίας από αγροτουριστικές μονάδες στο εξωτερικό σε τουριστικές μονάδες της Λακωνικής περιοχής για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
 
Σε ποιους απευθύνεται;
Σε ιδιοκτήτες και στελέχη διοίκησης τουριστικών μονάδων (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ) με δραστηριότητα στην Λακωνία.
 
Πώς θα ωφεληθούν οι συμμετέχοντες;
Θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να κάνουν επισκέψεις μελέτης για ένα διάστημα δύο εβδομάδων στον Νο1 παγκοσμίως αγροτουριστικό προορισμό, την Τοσκάνη της Ιταλίας!
 
Τι δεξιότητες θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες;
Στοχεύουμε στην απόκτηση από τους συμμετέχοντες μίας σειράς δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν την μετάβαση από τον κλασσικό τουριστικό μοντέλο στον εναλλακτικό τουρισμό και συγκεκριμένα στον αγροτουρισμό. Οι εκπαιδευόμενοι θα εξοικειωθούν με το προφίλ του τουρίστα αγροτουρισμού προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του και να παρέχουν υπηρεσίες οι οποίες προβάλλουν την ενιαία ταυτότητα του τόπου που αποτελείται από τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και την φύση. Αλλες δεξιότητες αφορούν στην εύρεση αγορών με ενδιαφέρον στον αγροτουρισμό, την εισαγωγή των τουριστών στην Λακωνική ύπαιθρο, την χρήση ξένων γλωσσών με επαγγελματικούς – τεχνικούς όρους κ.α.
 
Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα για την Λακωνία;

Η ώθηση του Ελληνικού τουρισμού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο χειμερινός τουρισμός και ο εναλλακτικός τουρισμός σε ορεινές περιοχές της Λακωνίας

Πότε θα υλοποιηθεί;
Η κατάρτιση στην Ιταλία θα γίνει 03 με 18 Απριλίου 2016.
 
Πως μπορώ να μάθω περισσότερα;
Επισκεφτείτε την σελίδα του προγράμματος και κάντε αίτηση εδώ. Το σχέδιο υλοποιείται από τo Επιμελητήριο Λακωνίας. Υπεύθυνη υλοποίησης είναι η Ελένη Γκαραβέλη, τηλ 2733022279, εσ. 25 και email [email protected]
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 10 Ιανουαρίου 2015

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο