Τα παράπονα στο... Δήμαρχο και ο Μεγάλος Τσακώνικος29-12-2015 12:09   

ΤΡΙΠΟΛΗ. Η χρονιά που κλείνει τις επόμενες ημέρες υπήρξε καθοριστική για την προσπάθεια της Τρίπολης να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021. Η υποψηφιότητά της πόλης έχει κατατεθεί και αναμένει την αξιολόγηση της Επιτροπής.

Το Τρίπολη-Αρκαδία 2021 αποχαιρετά το 2015 με μια διπλή εκδήλωση σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο.

Από τις 12.00 και μέχρι τις 14.00, οι εθελοντές της διαδικτυακής ομάδας  Creative Youth Group of Arcadia θα παρουσιάσουν τη δράση « Καταγράφω τις ευχές της πόλης μου». Στο σημείο θα βρίσκεται το βιβλίο των ευχών της πόλης όπου οι πολίτες θα μπορούν να γράφουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά, θα σημειώνουν σε χάρτη της πόλης τη γειτονιά τους και θα προτείνουν παρεμβάσεις, ενώ στο εσωτερικό του θεάτρου θα δημιουργηθεί μικρό στούντιο, όπου οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν δίλεπτα βίντεο μηνύματα στη δημοτική αρχή.
Στις 18.00 ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Πετρινού με πρωτοβουλία της διαδικτυακής ομάδας Dance and Performing Arts Arcadia Group που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να καταγράψει όλη τη δημιουργική κοινότητα των νέων της Αρκαδίας που ασχολούνται με τον χορό σε κάθε μορφή του, αλλά και το θέατρο και άλλες σχετικές τέχνες.

Με την ευκαιρία της ένταξης του Τσακώνικου χορού στο εθνικό ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, που έγινε πρόσφατα μετά από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η ομάδα Dance and Performing Arts Arcadia Group, προγραμματίζει ένα μεγάλο χορευτικό συναπάντημα στην πλατεία Πετρινού, στο οποίο καλεί όλα τα σωματεία που ασχολούνται με την διδασκαλία παραδοσιακών χορών, όλους όσους αγαπούν την παράδοση και τη στηρίζουν και όλους τους Τριπολιτσιώτες να έρθουν χορέψουν τον Μεγάλο Τσακώνικο.

Ένας μεγάλος κύκλος από χορευτές θα ανοίξει το χορό με τα βήματα του Τσακώνικου και θα ακολουθήσουν χοροί από όλη την Ελλάδα.... Η  ορχήστρα θα είναι ζωντανή και το κρασί ζεστό.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο