Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου κλείνει οριστικά

Τη διασφάλιση των εργαζομένων ζητά με ομόφωνη απόφασή του το ΠΕΣΥΠ29-12-2015 12:42   

ΤΡΙΠΟΛΗ. Προ ημερών, η Τράπεζα της Ελλάδας ανακοίνωσε την παύση της λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου και τη μεταβίβαση των καταθέσεων των πελατών της στην Εθνική Τράπεζα αφού η Τράπεζα απέτυχε να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ανακεφαλαιοποίησης.

Και ναι μεν οι καταθέσεις των πελατών της Τράπεζας θεωρούνται διασφαλισμένες σύμφωνα πάντα με την Τράπεζα της Ελλάδας, ωστόσο οι εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής μένουν στον αέρα.

Με αυτό το ζήτημα άλλωστε ασχολήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη χτεσινή του συνεδρίαση. Εκεί λοιπόν με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και εισήγηση της παράταξης της πλειοψηφίας ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στηρίζοντας τους εργαζομένους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ως τον διάδοχο φορέα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου, τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων της, μετά την αδυναμία ανακεφαλαιοποίησής της. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρέχει κάθε νομική στήριξη στους εργαζομένους, αξιοποιώντας για το σκοπό αυτό και το θεσμό του Συμπαραστάτη του Πολίτη».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο