Χιονισμένη Πρωτοχρονιά και παγωμένη αρχή για το νέο έτος…29-12-2015 13:05   

Η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, η επικράτηση ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο αλλά και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την παραμονή και ανήμερα την πρωτοχρονιά. Ωστόσο από πλευράς φαινομένων η πιο δύσκολη ημέρα ενδέχεται να είναι το Σάββατο, καθώς οι χιονοπτώσεις αν και θα περιοριστούν σταδιακά σε μεγαλύτερα υψόμετρα, θα επηρεάσουν περισσότερες περιοχές. Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη 31/12 στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπειρωτικής Ελλάδας και το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, ενώ κατά τόπους θα χιονίζει και σε πεδινές περιοχές της Μαγνησίας, της Φθιώτιδας και της Εϋβοιας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Την Πρωτοχρονιά οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Πελοπόννησο, όπου θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Κορινθίας και της Αρκαδίας ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Εύβοιας. Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται και στην Ήπειρο. Ωστόσο και τις δύο αυτές μέρες, παρά την εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί ενώ στο Ιόνιο οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν στα 6-7 μπ.

Η εικόνα του καιρού θα αλλάξει το Σάββατο 2/1 καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σε όλα τα πελάγη, με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις να γίνουν πιο πυκνές, αλλά θα περιοριστούν σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Ενδεικτικά ο καιρός στις μεγαλύτερες πόλεις της Πελοποννήσου θα έχει ως εξής:

Καλαμάτα: Τετάρτη 11-13o C, Πέμπτη 6-8o C, Παρασκευή 3-7o C με προειδοποίηση για παγετό. Όλες τις ημέρες υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχόπτωση και αυξημένη συννεφιά. Βελτίωση του καιρού από Σάββατο.

Κόρινθος: Τετάρτη 8-11ο C, Πέμπτη 3-5o C, Παρασκευή 3-5o C, Σάββατο 3-8ο C με συννεφιά. Βελτίωση του καιρού από Κυριακή.

Ναύπλιο: Τετάρτη 8-11ο C, Πέμπτη 2-6ο C, Παρασκευή 1-4ο C, Σάββατο 3-8ο C με σημαντικές νεφώσεις. Βελτίωση από την Κυριακή.

Πάτρα: Τετάρτη 10-16ο C, Πέμπτη 6-8ο C, Παρασκευή 3-7ο C, Σάββατο 6-11ο C με νεφώσεις. Βελτίωση από Κυριακή.

Πύργος: Τετάρτη 11-15ο C, Πέμπτη 6-8ο C, Παρασκευή 5-7ο C, Σάββατο 8-11ο C. Σημάδια βελτίωσης του καιρού από την Κυριακή.

Σπάρτη: Τετάρτη 8-12ο C, Πέμπτη 3-6ο C, Παρασκευή 1-3ο C και χιονόνερο, Σάββατο 4-8ο C, Κυριακή 3-9ο C. Bελτίωση από Δευτέρα.

Τρίπολη: Τετάρτη 3-7ο C, Πέμπτη -3 – 0ο C και χιονόπτωση, Παρασκευή -4 – 1ο C και χιονόπτωση, Σάββατο -1 – 2o C και ασθενή χιονόπτωση, Κυριακή 0-7ο C με βροχή. Βελτίωση του καιρού από Δευτέρα.

Πληροφορίες από meteo.gr

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο