Φύλαξαν τα νώτα τους…16-01-2016 13:21   

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Tvxs.gr που, για την ιστορία, συνδέεται με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κούλογλου, κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, κάπου μεταξύ διαπραγματεύσεων και δημοψηφίσματος, το Νομισματοκοπείο χρειάστηκε την περιφρούρηση της ΕΥΠ για να μην «του πάρουν» τα αποθέματα σε ρευστό (περί τα 10 δις) που είχε.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο να «απαλλοτριωθούν» τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο σήμανε συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Με εντολή Τσίπρα, η ΕΥΠ ανέλαβε τότε να φρουρεί το Νομισματοκοπείο προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση εφόδου.

Η αρπαγή του αποθέματος είχε σαν στόχο τη χρήση του για να καλυφθούν ― για μικρό χρονικό διάστημα – οι πληρωμές μισθών και συντάξεων, μετά την επιβολή των capital controls και έως ότου γίνει η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα και δεν θα γινόταν από κοινούς διαρρήκτες αλλά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, από επώνυμους Υπουργούς της κυβέρνησης με αρχηγό τον Π. Λαφαζάνη.

Άλλωστε, ο κ. Λαφαζάνης φέρεται να είχε αναφερθεί στην αξιοποίηση του αποθέματος του Νομισματοκοπείου τον προηγούμενο Ιούλιο σε εκδήλωση της «Αριστερής Πλατφόρμας». Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι κάτι τέτοιο έχει διαψευσθεί πολλάκις από τον ίδιο τον πρώην Υπουργό.

Η κυβέρνηση απάντησε στο δημοσίευμα «Ουδέν σχόλιο» η ΝΔ όμως μάλλον δεν καλύφθηκε και ζητά εξηγήσεις για ένα γεγονός που «έχει οσμή κατάλυσης της Δημοκρατίας».

Η σκέψη πάντως και μόνον πως ο Πρωθυπουργός έβαλε την ΕΥΠ να φυλάξει τα αποθέματα του κράτους από τους Υπουργούς του είναι το λιγότερο τραγελαφική…

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο