Βροχές, καταιγίδες, παγετό και μετά χιόνι προβλέπει η ΕΜΥ16-01-2016 13:47   

Μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις τοπικές χιονοπτώσεις προβλέπει η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα για σήμερα Σάββατο, για την Πελοπόννησο προβλέπονται θυελλώδεις άνεμοι και βροχές κατά τόπους καταιγίδες (κυρίως σε Καλαμάτα, Ναύπλιο και Σπάρτη) με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 15ο C.

Για αύριο Κυριακή, προβλέπεται συνέχιση των φαινομένων με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις σε περισσότερα σημεία (Καλαμάτα, Ναύπλιο, Πάτρα, Τρίπολη) με τη θερμοκρασία σε πτώση κατά 4-5ο C.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την πτωτική της τάση και με την ταυτόχρονη διακοπή των βροχοπτώσεων, τη Δευτέρα η Πελοπόννησος θα έχει σημαντική υγρασία και θερμοκρασία ως 8ο C ενώ τη νύχτα αναμένεται ασθενής χιονόπτωση στην πόλη της Τρίπολης. Ενδεικτικά η θερμοκρασία στις μεγαλύτερες πόλεις θα είναι:
Καλαμάτα: 3-8ο με αίσθηση 1-5ο C
Κόρινθος: 2-6ο C
Ναύπλιο: 4-7o C
Πάτρα: 3-5o C
Σπάρτη: 3-8o C
Τρίπολη: 0-3o C

Η εικόνα της Τρίτης δείχνει ολικό παγετό με πιθανότηυα χιονόπτωσης μετά το απόγευμα σε Σπάρτη και Τρίπολη και αίθριο καιρό στις υπόλοιπες πόλεις. Θερμοκρασία -1ο -5ο C στις περισσότερες περιοχές.

Οι προβλέψεις για την ερχόμενη Τετάρτη δεν είναι ασφαλείς αλλά φαίνεται πως οδηγούμαστε σε συνέχιση του παγετού με νέο κύμα επιδείνωσης από Παρασκευή.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο