Νέα παρέμβαση Νίκα για τα πυρηνελαιουργεία

Ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από ατμούς και οσμές18-01-2016 12:30   

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Την παρέμβαση του εισαγγελέα και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από ατμούς και οσμές πυρηνελαιουργείων, ζητεί και φέτος με έγγραφό του ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας.

Ο δήμαρχος στο έγγραφό του, αφού υπενθυμίζει ότι στις 4 Μαρτίου 2015 είχε καταθέσει στον εισαγγελέα μήνυση - αναφορά κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, «ιδίως για τις πράξεις της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, προερχόμενη μάλλον από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων», σημειώνει ότι «δυστυχώς, τις ημέρες αυτές, γινόμαστε αποδέκτες εκ νέου παραπόνων των δημοτών μας, από την πόλη της Καλαμάτας, αλλά και από τις Τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Καλαμάτας, Αρφαρών, Θουρίας και Άριος, σχετικά με τις επιβαρυντικές για την υγεία τους και για τις δραστηριότητές τους επικρατούσες συνθήκες».

Ο κ. Νίκας τονίζει ότι οι επιπτώσεις της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας «είναι δυσμενείς, αφενός στις καθημερινές δραστηριότητες των κατοίκων και των επισκεπτών, ιδιαιτέρως όσον αφορά ανθρώπους με προβλήματα υγείας (αναπνευστικά κ.ά.) και αφετέρου στην τουριστική δραστηριότητα λόγω της αφόρητης δυσοσμίας και του νέφους». Γι’ αυτό άλλωστε επανέρχεται ζητώντας ξανά την παρέμβαση των αρμοδίων.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο