Άμεσες δράσεις για την διαχείριση των αδέσποτων στο Δ. Τρίπολης

Με τη συμμετοχή Δήμου, Φιλοζωικών σωματείων και εθελοντών19-01-2016 12:44   

ΤΡΙΠΟΛΗ. Σε μια ανοιχτή σύσκεψη για τα αδέσποτα του Δήμου Τρίπολης προήδρευσε την προηγούμενη Πέμπτη ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, η πενταμελής επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων με πρόεδρο τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δ. Σταματόπουλο, μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης με εκπρόσωπο του Προέδρου την κ. Περήφανου, Γ. Γ. του Φιλοζωικού Σωματείου Β. Ευβοίας «ΗΡΑ».

Βασικός πυλώνας της συζήτησης η ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις.

Αρχικά έγινε αναφορά στην έξαρση του φαινομένου δηλητηριασμών των ζώων, αφού όλοι καταδίκασαν την μεθοδολογία και την πράξη, τονίστηκε πως το πρόβλημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με θύματα πολλές φορές ως και οικόσιτα ζώα.

Έπειτα συζητήθηκαν οι διαδικασίες που απαιτούνται ακόμα, σχετικά με τη δημιουργία του Δημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων όπου φιλοδοξείται ότι θα επιτευχθεί, πέραν της συγκέντρωσης των ζώων και της τήρησης υγιεινών κανόνων διαβίωσής τους, η διευκόλυνση της υιοθέτησής τους.

Από τη συζήτηση προέκυψε πάντως συμφωνία σε κάποια βασικά ζητήματα:

-Να τοποθετηθούν Άμεσα, σε σημεία εκτός πόλης, ταΐστρες και ποτίστρες για  τα αδέσποτα ζώα.

-Να γίνει περισυλλογή των επικίνδυνων ζώων, των ασθενών και μικρών κουταβιών βάση της Νομοθεσίας

-Να αποφορτιστεί το κέντρο της πόλης από τα αδέσποτα ζώα.

-Να γίνει πλήρης καταγραφή των αδέσποτων ζώων τόσο στην πόλη της Τρίπολης όσο και στις άλλες Τοπικές Κοινότητες.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων πάντως υπέβαλλαν ενστάσεις σε ό,τι αφορά την περισυλλογή των ζώων από το κέντρο της πόλης και την περισυλλογή των κουταβιών, καθώς και το χρόνο παραμονής των ζώων σε νόμιμο καταφύγιο για να λάβουν την πρόσκληση συμμετοχής στις παραπάνω διαδικασίες ώστε να διασφαλίσουν την ορθή εφαρμογή των αποφάσεων.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο