Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας

Παρουσίαση βιβλίου στο πλαίσιο του «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία» του ΠΙΟΠ19-01-2016 12:47   

ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον φετινό εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», προγραμματίζει σειρά σχετικών δράσεων που θα ξετυλίγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Καλαντζάκου, «Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας», το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Η Σοφία Καλαντζάκου εμπνεύστηκε τη νέα περιπέτεια της μικρής Αλεξάνδρας και της παρέας της από τον γνωστό μύθο με τις Στυμφαλίδες όρνιθες που συνδέεται με την περιοχή της Λίμνης Στυμφαλίας, στην ορεινή Κορινθία.

Το βιβλίο, που εικονογράφησε ο Σπύρος Γούσης, αναδεικνύει τη σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πολιτισμό και εισάγει το νεανικό αναγνωστικό κοινό στην έννοια και τη σημασία του πολιτιστικού τοπίου. Επιπλέον, προτείνει δράσεις και πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν οι μαθητικές τάξεις, σε σχέση όχι μόνον με τη Λίμνη Στυμφαλία, αλλά και με άλλα τοπία που έχουν ανάλογο ενδιαφέρον.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Βασιλική Νίκα (Εκπαιδευτικός, δρ Κοινωνικής Ψυχολογίας), ενώ για την τέχνη της εικονογράφησης παιδικών βιβλίων θα μιλήσει ο Σπύρος Γούσης. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με αναφορά στο πολιτιστικό τοπίο της Στυμφαλίας.

Θα ακολουθήσει ανάγνωση αποσπασμάτων από τη συγγραφέα, με παράλληλη δραματοποίησή τους από ομάδα νέων ηθοποιών. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί δημιουργικό εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής για παιδιά από 4 έως 12 ετών, με θέματα εμπνευσμένα από το βιβλίο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Προαιρετική η κράτηση θέσεων
(τηλ.: 27470 22296, Δευτ.-Παρ: 9:00-17:00)

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
20016, Στυμφαλία Κορινθίας

Περισσότερες πληροφορίες: Υπηρεσία Εκδόσεων ΠΙΟΠ, τηλ.: 210 3256943 και 210 3256930

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο