Αυλαία σήμερα για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου-Καλαμάτας21-01-2016 13:46   

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Το «2o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου -Καλαμάτας», που διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016.

Το 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (σε συνέχεια του Πανοράματος Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας «Τεκμηρίωσις» που είχε διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2014) σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ως προς την προσέλευση του κοινού και ως προς την ποιότητα των προβαλλόμενων ταινιών και αποτέλεσε ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός.

Το Φεστιβάλ που έχει πόλη-επίκεντρο την Καλαμάτα, περιλαμβάνει ένα πανόραμα 70 ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας 5ετίας.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου σε συνεργασία με την σκηνοθέτιδα Κλεώνη Φλέσσα (και οι δύο είχαν την επιμέλεια του περσινού φεστιβάλ).

Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια θα είναι και φέτος ελεύθερα για το κοινό.

Μεταξύ των ξένων καλεσμένων θα παραβρεθούν οι Frode Storaas από τη Νορβηγία  και ο  Martin Gruber από τη Γερμανία  εθνολόγοι-σκηνοθέτες στο πλαίσιο αφιερώματος στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ ,  καθώς επίσης και οι Manolo Sarmiento από τον Ισημερινό και Hugo Mata από το Σαλβαδόρ στο πλαίσιο αφιερώματος στο Ιβηροαμερικάνικο ντοκιμαντέρ.

Μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ θα προβληθεί και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου (Άργος, Σκάλα Λακωνίας, Αμαλιάδα), όπως έγινε και τον Ιανουάριο του 2015.

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή του Φεστιβάλ, τις προηγούμενες χρονιές και φέτος, η εκπαιδευτική ζώνη. Περισσότεροι από 3.500 μαθητές παρακολούθησαν πέρσι την εκπαιδευτική ζώνη και 2.100 μαθητές το 2014. Φέτος, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, των οποίων τα ντοκιμαντέρ θα παρακολουθήσουν.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Άργους, της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθήνας, της ΚΕΑΔΗΜ και σε συνεργασία με το Goethe Institut, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Φεστιβάλ αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ «Αγών».

Το Φεστιβάλ φέτος διοργανώνεται στις πόλεις:
-Καλαμάτα: Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», 20-31 Ιανουαρίου
-Αμαλιάδα: Cine Cinema, 22-26 Ιανουαρίου
-Σκάλα Λακωνίας: Πνευματικό Κέντρο, 28-31 Ιανουαρίου
-Άργος: Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», 28-31 Ιανουαρίου

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο