Επιδημιολογική Μελέτη για το εργοστάσιο στη Μεγαλόπολη αποφάσισε το ΔΣ του Δήμου

Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης και κάλεσμα του Δημάρχου για ψυχραιμία και αισιοδοξία21-01-2016 13:46   

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Την εκπόνηση επιδημιολογικής έρευνας στην περιφέρεια του Δήμου Μεγαλόπολης, για την προστασία των κατοίκων και των εργαζομένων στην περιοχή και για τις τυχόν επιπτώσεις, από την λειτουργία του ενεργειακού κέντρου της ΔΕΗ στην περιοχή, αποφάσισε ομόφωνα κατά την τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μετά από εισήγηση και πρόταση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο εισηγητής της πρότασης, Δημοτικός Σύμβουλος Π. Λαμπρόπουλος υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να διεξαχθεί μια επιστημονική έρευνα που θα ελέγχει την υγιεινή και την ασφάλεια κατοίκων και εργαζομένων του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης. Τα αποτελέσματά της μάλιστα, συγκρινόμενα με αυτά της τελευταίας μελέτης που διενεργήθηκε προ δεκαετίας, θα δώσουν μια «εικόνα για το που βρισκόμαστε, που βρίσκονται τα πράγματα σήμερα». Πρότεινε δε το κόστος της έρευνας να επιβαρύνει την ΔΕΗ ή να πληρωθεί από τον ανταποδοτικό πόρο, γνωστό ως λιγνιτόσημο.

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης Σπύρος Τσιριγώτης συμφώνησε με την διενέργεια της έρευνας και σημείωσε ότι, παρά το κλείσιμο της 3ης Μονάδας και της Αποθείωσης της 4ης και της 3ης, γεγονός που μείωσε τους ρύπους,, το θέμα παραμένει πολύ σοβαρό για την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Δ. Παπαδόπουλος στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ουσιαστική και χρήσιμη. Επέστησε όμως προσοχή στο να μην αποτελεί νοοτροπία του ΔΣ  «το ελάτε να αποδείξουμε το πόσο άσχημη είναι επιδημιολογικά η κατάσταση λόγω της επιβάρυνσης από τη λειτουργία του εργοστασίου». Οι συνθήκες, εξακολούθησε ο Δήμαρχος, είναι βελτιωμένη τα τελευταία χρόνια ενώ κάλεσε τους παρευρισκόμενους να «μην υπονομεύουν από μόνοι τους τον τόπο τους, να μην συκοφαντούν χωρίς να το θέλουν την περιοχή στην οποία ζουν και δραστηριοποιούνται».

Εν τέλει και μετά από συζήτηση και ψηφοφορία που διεξήχθη, ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εκπονηθεί επιδημιολογική έρευνα στην περιοχή.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο