Με τις μηχανές στο φουλ...26-01-2016 13:04   

Οι αγρότες ξεκίνησαν δυναμικά την εβδομάδα τους και στην Πελοπόννησο αποκλείοντας κομβικά σημεία των πόλεων και του οδικού δικτύου.

Μεσσηνία
Καλαμάτα. Χθες Κυριακή το μεσημέρι οι αγρότες απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο του Ασπροχώματος αλλά και διάφορα σημεία στον κάμπο. Σήμερα το πρωί αναμένεται να λάβουν νέα αποφάσεις με πιθανότερη εκδοχή τον πολύωρο αποκλεισμό περισσότερων σημείων.
Μπλόκα με αποκλεισμούς δρόμων από τη Μεσσήνη μέχρι το Ασπρόχωμα και ως τα διόδια των Αρφαρών πραγματοποίησαν χθες οι αγρότες της Μεσσήνης. Το μεσημέρι οι αγρότες συμμετείχαν στο μπλόκο του Ασπροχώματος.

Τη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις εκφράζουν οι αγρότες από του Χανδρινού, τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους σε δρόμους και πλατείες των περιοχών τους.

Αρκαδία

Χθες το απόγευμα, νέο μπλόκο προστέθηκε στην Πελοπόννησο από αγρότες της Αρκαδίας. Περίπου 50 άτομα, με 30 τρακτέρ και λίγα αγροτικά αυτοκίνητα είχαν συγκεντρωθεί στον κόμβο του ΟΓΑ Πελοποννήσου, στον περιφερειακό της Τρίπολης. Οι αγρότες θα βρίσκονται στον κόμβο του ΟΓΑ Πελοποννήσου κι από εκεί θα εξορμούν καθημερινά, σύμφωνα με τις αποφάσεις του τοπικού συντονιστικού, κυρίως για τον αποκλεισμό περιφερειακών υπηρεσιών στην πόλη ή ακόμα και με αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου που βρίσκεται κοντά.

Επιπλέον, ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Η Ένωση», ο ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος «Μαντινείας» και η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας έχουν ήδη στήσει μπλόκο στον κόμβο Νεστάνης (Σκλήφα).

Κόρινθος
Εν τω μεταξύ οι αγρότες στο μπλόκο του Ισθμού είχαν ενισχύσει τις δυνάμεις τους και προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, από τις 12 ως τις 2.15 το μεσημέρι χθες Κυριακή, στο ύψος των διοδίων Καλαμακίου.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο