Ιδρυτικό συνέδριο, νέος επικεφαλής και νέο κόμμα προτείνει η Ν.Ε. Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ

Η αναπαραγωγή της υπάρχουσας κατάστασης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, με τη φιλική συμμετοχή κινήσεων, δεν αγγίζει κανέναν πολίτη και αποτελεί μικρόνοη και μίζερη πολιτική διαχείριση26-01-2016 09:32   

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Η δύσκολη συνθήκη για το χώρο της κεντροαριστεράς γενικώς και του ΠΑΣΟΚ ειδικότερα, οδήγησε την Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ σε μια συνεδρίαση με διευρυμένη σύνθεση. Από τη σύσκεψη αυτή προέκυψαν έξι βασικά σημεία για την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής της Μεσσηνίας προτείνει:
1) Αυτοργάνωση και δημιουργία σε κάθε νομό και δήμο Ομάδων Πρωτοβουλίας Ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης.

2) Ιδρυτικό συνέδριο, ανοιχτό, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ποσοστώσεις με πρόσκληση για ουσιαστική συμμετοχή όλων των πολιτικών σχηματισμών, προσώπων και κοινωνικών οντοτήτων που διέπονται από τις αρχές του προοδευτικού, φιλοευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού, δημοκρατικού σοσιαλισμού.

3) Επεξεργασία και κατάθεση σύγχρονης, ρεαλιστικής, πρότασης εξουσίας, ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, με καθαρό μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα, με μοχλό ένα κανονικό - λειτουργικό - αναπτυξιακό - κοινωνικό κράτος δικαίου που θα προωθεί την καινοτομία, την βιώσιμη ανάπτυξη, την υγιή επιχειρηματικότητα, και την ανταποδοτικότητα.

4) Ίδρυση πολιτικού φορέα με το  όνομα «Δημοκρατική Μεταρρυθμιστική Παράταξη», που θα εκπροσωπεί τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του Δημοκρατικού Κέντρου, της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς, και της Οικολογίας, με σήμα την ελιά.

5) Διάλυση όλων των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο.

6) Άμεση εκλογή επικεφαλής από τη βάση μετά το ιδρυτικό συνέδριο.

Στην ανακοίνωση της απόφασης του οργάνου σημειώνεται ότι τα παραπάνω οφείλουν να γίνουν με τρόπο διαφανή και να λαμβάνουν απόλυτα υπόψιν τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα. Επιπλέον, τα μέλη της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κρίνουν σκόπιμο να μην «αφεθεί σε κανένα το περιθώριο άρνησης στην πρωτοβουλία συγκρότησης του χώρου. Οι αρνητές θα αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες διάλυσης του χώρου και οι πολίτες αμείλικτα θα τους καταδικάσουν. Η αναπαραγωγή της υπάρχουσας κατάστασης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, με τη φιλική συμμετοχή κινήσεων, δεν αγγίζει κανέναν πολίτη και αποτελεί μικρόνοη και μίζερη πολιτική διαχείριση».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο