Παρουσίαση του Λακωνικού Ημερολογίου 2016 στο Λεωνίδιο28-01-2016 12:53   

ΑΡΚΑΔΙΑ. Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα Α.Ε. και οι εκδόσεις ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση σας του Λακωνικού Ημερολογίου 2016, αφιερωμένο στον Πάρνωνα, το Σάββατο 30-1-2016 στις 17:00, στην Αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεωνιδίου.

Το Λακωνικό Ημερολόγιο 2016
Πρόκειται για μια έκδοση 320 σελίδων που παρουσιάζει το βουνό του Πάρνωνα στο σύνολό του, τη λακωνική, και την αρκαδική πλευρά του (τη χλωρίδα και την πανίδα του, τα σπήλαια, τις περιοχές Natura) αλλά και πώς το είδαν οι άνθρωποι που έζησαν πάνω του ή κοντά του από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα (τους αρχαίους δρόμους, τα βυζαντινά μνημεία και τα μοναστήρια, τοπωνύμια, λογοτεχνία, οικονομία, πεζοπορικές διαδρομές, ορειβασία).

Περιλαμβάνει ακόμη μία αναλυτική παρουσίαση της χαρτογραφικής ιστορίας του βουνού από σπάνιους χάρτες, ιστορικές σελίδες κατά εποχή, μια σημαντική λαογραφική μελέτη για το βουνό και μια μικρή συλλογή ποιημάτων που γράφτηκαν γι’ αυτό.

Ένα αφιέρωμα όπου συμμετέχουν και οι γείτονες Αρκάδες, επειδή ο Πάρνωνας δεν γνωρίζει τα σύνορα των ανθρώπων.

Ομιλητές θα είναι: ο κ. Γιώργος Γιαξόγλου, αρχιτέκτων, ο κ. Αντώνης Τάντουλος, ιατρός συλλέκτης, και ο κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος από τον Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο