ΑΡΧΕΛΩΝ: Σκόπιμες θανατώσεις Καρέτα στην περιοχή του Ναυπλίου

Επικοινωνήστε και δώστε πληροφορίες για να βρεθούν οι δράστες01-02-2016 13:33   

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ λειτουργεί από το 1994, συμβάλλοντας κάθε χρόνο στην προστασία των θαλασσίων χελωνών.

Συγκεκριμένα περισσότερες από 70 τραυματισμένες ή άρρωστες θαλάσσιες χελώνες ετησίως περιθάλπονται και απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον, με τις ανάγκες για περίθαλψη συνεχώς να αυξάνονται! Επιπλέον, περίπου 600 εκθαλασσώσεις χελωνών καταγράφονται ετησίως στην χώρα μας  μέσω του Εθνικού Δικτύου Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών.

Οι χελώνες που χρήζουν περίθαλψης έχουν συχνά τραυματιστεί από την εμπλοκή τους με αλιευτικά εργαλεία – αγκίστρια, πετονιές, κλπ. Δυστυχώς η δεύτερη συχνότερη αιτία τραυματισμού ή θανάτωσης των προστατευόμενων αυτών ζώων είναι η σκόπιμη ανθρώπινη ενέργεια!

Δυστυχώς, δύο τέτοιες περιπτώσεις σκόπιμου τραυματισμού από άνθρωπο καταγγέλλει πως έχει αντιμετωπίσει ο ΑΡΧΕΛΩΝ τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του Ναυπλίου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, 9 Ιανουαρίου και την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, εντοπίστηκαν από πολίτες, στην παραλία της Καραθώνας δύο ενήλικες θηλυκές Καρέτα που έφεραν το ίδιο τραύμα. Με αιχμηρό αντικείμενο είχε ανοιχθεί στα άτυχα ζώα βαθιά κάθετη τομή στο πλάστρον (κοιλιακή χώρα), όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Αν και το Λιμεναρχείο Ναυπλίου φρόντισε για την άμεση μεταφορά των ζώων στο Κέντρο Διάσωσης, και τα δύο ζώα πέθαναν λίγες ώρες μετά  και αφού δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από την κτηνίατρο, τους υπευθύνους και τους εθελοντές του Κέντρου Διάσωσης, λόγω του σοβαρότατου τραυματισμού και της ανεπανόρθωτης βλάβης στα εσωτερικά τους όργανα.  

Για την εξάλειψη αυτών των πολύ λυπηρών φαινομένων, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΑΡΧΕΛΩΝ, χρειάζεται η κινητοποίηση  των αρχών και κυρίως των πολιτών,  ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να αποφευχθούν τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις στο μέλλον.

Ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ ζητά τη βοήθεια των πολιτών: οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες.  Επίσης, ευχαριστεί τους πολίτες που εντόπισαν τις χελώνες στην Καραθώνα και το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που τις φρόντισε και τις μετέφερε άμεσα. Τέλος, παρακαλεί  σε περίπτωση που γνωρίζει κανείς κάτι για τα δύο αυτά περιστατικά, να επικοινωνήσει με το Λιμεναρχείο Ναυπλίου (τηλ.: 2752027022) ή με τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ (τηλ.:2108944444, 6941511511).

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο