Βγαίνουν από τον «πάγο» οι πληστειριασμοί ακινήτων για χρέη στην εφορία17-02-2016 12:18   

Από τον «πάγο» βγάζει τον Μάρτιο τους πλειστηριασμούς ακινήτων η εφορία, κλιμακώνοντας τις προσπάθειες μείωσης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο.

Το εν λόγω μέτρο είχε "παγώσει" λόγω της επιβολής των capital controls, όμως επιχειρώντας να τονώσει τις εισπράξεις, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το βγάζει ξανά από τη "φαρέτρα" της.

Οι οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο καλούνται σε άμεσο παραδειγματισμό και συμμόρφωση, καθώς βγαίνουν στο σφυρί ένα γροτεμάχιο και ένα διαμέρισμα, σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη. Η τιμή εκκίνησης, αθροιστικά και για τα δύο ακίνητα, κυμαίνεται ελαφρώς πάνω από τα 66.000 ευρώ, ποσό το οποίο περισσότερο στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όσους αρνούνται πεισματικά να πληρώσουν και λιγότερο φέρνει τόνωση στα κρατικά ταμεία. Πρόκειται για κίνηση συμβολική, η οποία όμως επιβεβαιώνει περιτράνα πως το όπλο των πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη στην εφορία είναι και πάλι εδώ.

Ειδικότερα, στις 16 Μαρτίου βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα αγροτεμάχιο 1.632 τετραγωνικών μέτρων στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με τιμή πρώτης προσφοράς 10.400 ευρώ. Έναν μήνα αργότερα, στις 13 Απριλίου, σε πλειστηριασμό βγαίνει ένα διαμέρισμα 66 τετραγωνικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη με τιμή πρώτης προσφοράς 56.000 ευρώ. Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων με  απλήρωτα χρέη.

Πηγή: 247news.gr

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο