Νέο κέντρο για το Άργος με υπεραιωνόβιες ελιές από μεταφορά!25-02-2016 11:54   

ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς αλλάζει η εικόνα του κέντρου της πόλης του Άργους. Ίσως η πόλη μοιάζει βομβαρδισμένη όσο τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά η ανάπλαση του κέντρου της πόλης φέρεται ως πολλά υποσχόμενη για πολίτες και επαγγελματίες.

Ενδιαφέρον σημείο του «νέου» κέντρου, η πλατεία του Αγίου Πέτρου, στην

οποία τοποθετούνται γεφύρια, νερά, πεζούλια ιδανικά για παρκούρ (!) και…ελιές στη θέση των φοινικόδεντρων που έπεσαν άδοξα στη μάχη με το κόκκινο σκαθάρι.

Αυτό το τελευταίο προσέξτε το: Δύο υπεραιωνόβιες ελιές που παραχωρήθηκαν από την ΕΡΓΟΣΕ αντικατέστησαν τους φοίνικες που κόπηκαν. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΓΟΣΕ τους τελευταίους μήνες έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια διάσωσης των υπεραιωνόβιων δέντρων που συχνά πέφτουν θύματα δημοσίων έργων. Έτσι, συστηματικά πλέον, εκριζώνει τις ελιές και τις μεταφέρει σε σημεία της επικράτειας στα οποία μπορούν να προσφέρουν ομορφιά και…πρασινάδα! Μέχρι τώρα, πολλά υπεριωνόβια δέντρα από την Πελοπόννησο έχουν φυτευθεί στην Αττική. Να όμως που δυο από αυτά αξιοποιούνται και εντός των Πελοποννησιακών ορίων!

Οι ελιές του Άργους είναι ηλικίας άνω των 700 ετών και ζυγίζουν περίπου έξι τόνους η καθεμία. Μεταφέρθηκαν από την Δημοτική Κοινότητα Ελαιώνα της Αιγιαλείας και τοποθετήθηκαν.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο