Κατανομή αδιάθετων οπωροκηπευτικών μετά την απαγόρευση εισαγωγής στη Ρωσία

Στόχος η εξυπηρέτηση κατά προτεραιότητα για την καλύτερη διανομή12-03-2016 12:47   

Μετά την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την εισαγωγή ορισμένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των οπωροκηπευτικών, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλάζει το σύστημα κατανομής των επιλέξιμων ποσοτήτων ανάμεσα στις Οργανώσεις Παραγωγών (ΟΠ) και τα μη μέλη ΟΠ.

Για να μπορέσει η ανακατανομή των αδιάθετων ποσοτήτων οπωροκηπευτικών να γίνει με το σύστημα «εξυπηρέτηση κατά προτεραιότητα» και να επιτευχθεί άμεση απορρόφηση των αδιάθετων ποσοτήτων οπωροκηπευτικών, υπεγράφη τροποποιητική απόφαση σχετικά με τη θέσπιση συμπληρωματικών προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης παραγωγών.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη από τους Αναπληρωτές Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Θεανώ Φωτίου Κοινή Υπουργική Απόφαση για την «Τροποποίηση της αριθμ. πρωτ. 3320/89565/13-08-2015 (Β΄ 1765) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με «Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμού(ΕΕ) 1369/2015  για την τροποποίηση του κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμού της (ΕΕ) 1031/2014 «σχετικά με τη θέσπιση συμπληρωματικών προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο