Μαριάς: «Αφερέγγυος εταίρος η ΕΕ ανέχεται τα παζάρια της Τουρκίας!»

Η Ε.Ε. προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της στην προσφυγική κρίση που η ίδια δημιούργησε18-04-2016 11:13   

Στις λανθασμένες επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στις 12/4/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μιλώντας για το προσφυγικό στο Ευρωκοινοβούλιο ανέφερε ότι «στη μείζονα κρίση που ταλανίζει το περιβάλλον της, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει λανθασμένες επιλογές. Στον απόηχο της αραβικής άνοιξης που ήταν στην πραγματικότητα ισλαμιστικός χειμώνας, επέλεξε να ακολουθήσει το ρεύμα αποσταθεροποίησης της Συρίας και έδωσε τροφή στο τερατούργημα του Νταές. Τώρα, προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της στην προσφυγική κρίση που δημιούργησε, με κίνδυνο να προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι η Ε.Ε. ανέχεται τα ανατολίτικα παζάρια της Τουρκίας η οποία εκμεταλλευόμενη τη συριακή κρίση προωθεί τη δική της στρατηγική ενισχύοντας τους τζιχαντιστές του Νταές.

Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατέληξε: «Ήρθε καιρός τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πάψουν να αντιλαμβάνονται τα συμφέροντά τους με τις ιδεοληψίες του εικοστού αιώνα. Η εξωτερική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να επιτυγχάνει συνοχή με την οικονομία και τον πολιτισμό των ευρωπαϊκών κρατών και να διακατέχεται από υπευθυνότητα και διορατικότητα. Διαφορετικά, η Ευρώπη θα παραμείνει αυτό που έχει καταστεί σήμερα: ένας αφερέγγυος εταίρος.»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο