Το «ειδικό τέλος διανυκτέρευσης» σημαίνει «τέλος» του τουριστικού επιχειρείν!

Στο γκρεμό οδηγούνται χιλιάδες υγιείς επιχειρήσεις…22-06-2016 13:16   

Καταστροφική και ως «εν ψυχρώ εκτέλεση» της Ελληνικής τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, χαρακτηρίζεται η φημολογούμενη και η έως σήμερα αδιάψευστη εμμονή της κυβέρνησης, περί επιβολής «Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης» στα καταλύματα της χώρας από τα μέλη του ΔΣ του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

ΤΡΙΠΟΛΗ. «Εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου και μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης χρηματοοικονομικής ασφυξίας, η οποιουδήποτε επιβολή επιπρόσθετου έμμεσου μέτρου φορολόγησης, θα φέρει καταστροφικές συνέπειες στις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας» αναφέρουν σε ανακοίνωση που υπογράφουν τα μέλη του ΔΣ του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου. Επισημαίνουν ότι «εφόσον έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά φοροεισπρακτικών επιβαρύνσεων, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επιβληθεί στο τουριστικό προϊόν της χώρας, με αποτέλεσμα την μείωση της ανταγωνιστικότητάς του και εν τέλει συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας».

Στην δημόσια αυτή καταγγελία τονίζουν ότι ενώ η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εισπράξει έσοδα, ελέγχοντας το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, που δημιουργείται από τις παράνομες μισθώσεις διαμερισμάτων και κατοικιών, κρατικά έσοδα που ξεπερνούν τα 270 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, σχεδιάζει να επιβαρύνει εκ νέου τα νόμιμα λειτουργούντα τουριστικά καταλύματα με νέα επιπρόσθετα βάρη, οδηγώντας στο «γκρεμό» χιλιάδες υγιείς επιχειρήσεις.

«Στα χρόνια της κρίσης, ο τουρισμός έχει έμπρακτα αποδείξει ότι όχι μόνο διαθέτει αντοχές αλλά μπορεί και σηκώσει επάξια το βάρος της ανάπτυξης, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο» τονίζουν οι Ξενοδόχοι και εκφράζουν  απερίφραστα την πλήρη αντίθεσή τους «στις αυτοσχεδιαστικές πρακτικές της κυβέρνησης και στις οποιεσδήποτε πρόχειρες, απαράδεκτες και επικίνδυνες σκέψεις για την επιβολή επιπρόσθετων νέων φόρων και ειδικών τελών στον τουριστικό κλάδο».

Καλούν μάλιστα τους  Βουλευτές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, Περιφερειάρχες αλλά και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της Χώρας, να πάρει θέση πριν την “εν ψυχρώ εκτέλεση” του Ελληνικού Τουρισμού, της Ελληνικής Τουριστικής Επιχειρηματικότητας αλλά και της απασχόλησης.
Ζητούν να  αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προάσπιση της τουριστικής και εθνικής μας οικονομίας, «απορρίπτοντας κάθε πιθανό ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετου φορομπηχτικού μέτρου εις βάρος των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, γιατί κάτι αντίστοιχο θα ισοδυναμούσε με τον αφελληνισμό και την κατάρρευση χιλιάδων τουριστικών επιχειρήσεων».

Τη δημόσια αυτή καταγγελία υπογράφουν για τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου:

Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας         Κων/νος Μαρινάκος    Πρόεδρος ΔΣ
Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας        Δημήτριος Πολλάλης    Πρόεδρος ΔΣ
Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας     Δημήτριος Παππάς    Πρόεδρος ΔΣ
Ένωση Ξενοδόχων Άργους-Μυκηνών    Πέτρος Κουτσόπουλος      Πρόεδρος ΔΣ
Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας        Δημήτριος Καραλής    Αντιπρόεδρος ΔΣ
Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας             Δημήτριος Διαμαντόπουλος Πρόεδρος ΔΣ
Ένωση Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας & Περιχώρων    Βασίλειος Τυλιγάδας Πρόεδρος ΔΣ
Σύλλογο Ξενοδόχων Δήμου Πύργου Ηλείας    Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος    Πρόεδρος ΔΣ
Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Κάμπινγκ    Κ. Παπαδόπουλος Πρόεδρος Δ.Σ.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο