Στα Καλύβια τα λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από τη Δημητσάνα21-05-2016 12:16   

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με λαμπρότητα έγινε χθες το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα σήμερα ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (Καλυβίων) Καλαμάτας που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ανέγερσή του, η υποδοχή, από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, αποτμήματος του Τιμίου Σταυρού και ιερών λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τα οποία φυλάσσονται στη Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Αιμυαλών Δημητσάνας.

Ακολούθησε μέγας πανηγυρικός εσπερινός της γιορτής, χοροστατούντος του μητροπολίτη, ενώ σήμερα Σάββατο το πρωί θα τελεστεί όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Χρυσόστομου.

Τα λείψανα θα παραμείνουν για προσκύνηση στο ναό μέχρι μεθαύριο Δευτέρα 23 Μαΐου, όπου και θα πραγματοποιούνται ιερές ακολουθίες:

Σήμερα Σάββατο, στις 6.30 το απόγευμα, παράκληση στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη και στη συνέχεια εσπερινός μετ αρτοκλασίας.

Αύριο Κυριακή το πρωί, όρθρος, θεία λειτουργία και τέλεση μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των κεκοιμημένων ενοριτών. Στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής, εσπερινός και ακολουθία του ιερού Ευχελαίου και στις 9 το βράδυ κατανυκτική αγρυπνία,

Μεθαύριο Δευτέρα 23 του μήνα, το πρωί, όρθρος και θεία λειτουργία, παράκληση στον Τίμιο Σταυρό και η τελετή αναχώρησης των λειψάνων.

Την επόμενη Κυριακή 29 Μαΐου, της Σαμαρείτιδος, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ενοριακή εθελοντική αιμοδοσία.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο