Γενική κινητοποίηση για άρση του αποκλεισμού31-01-2017 09:00   

ΠΑΤΡΑ. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, Παύλο Στάμο, επισκέφτηκε, σήμερα Σάββατο το πρωί, την περιοχή όπου έγινε η κατολίσθηση με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της Κοινότητας Μοίρα και της γύρω περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε και συζήτησε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και τους κατοίκους.

Επιβεβαιώθηκαν τα

σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Χαρακτηρισικο παράδειγμα οι κτηνοτρόφοι, που είναι η πλειοψηφία των κατοίκων, και οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, στην προμήθεια εφοδίων, στη διάθεση των προϊόντων τους κλπ. Επίσης αυτοί αναφέρθηκαν στις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία και στην άμεση ανάγκη καταβολής των αποζημιώσεων που διεκδικούν από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι μαθητές με τη μετακίνησή τους στα σχολεία όπου φοιτούν με άμεσο κίνδυνο, όπως ανέφεραν οι γονείς, να χάσουν τη χρονιά.

Προτάθηκε στους γονείς να φιλοξενηθούν προσωρινά οι μαθητές στην πόλη, με ευθύνη του Δήμου, ώστε αυτοί να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παρακολούθηση των μαθημάτων τους στα σχολεία τους. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Ανέφερε ότι υπάρχει, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της κατολίσθησης,  συνεχής παρακολούθηση του φαινομένου από τις υπηρεσίες του Δήμου και από την επιστημονική ομάδα του ΓΕΩΤΕΕ, που ύστερα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής συγκροτήθηκε προκειμένου να διαμορφωθεί αντικειμενική εικόνα της κατάστασης, ώστε όταν αυτή σταθεροπoιηθεί να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης της οδού.

Διαβεβαίωσε  ότι ο Δήμος θα εντείνει τις προσπάθειές του για να αντιμετωπισθεί γρήγορα αυτό το σοβαρό πρόβλημα παίρνοντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Ήδη κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Δημαρχείο με τον υπουργό Υποδομών κ. Σπρίντζη ο κ. Πελετίδης έθεσε το θέμα ζητώντας αντίστοιχη υλικοτεχνική και οικονομική βοήθεια.

Παράλληλα ο Δήμαρχος είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με το Δασαρχείο Πατρών και την Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων ζητώντας να διερευνηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης, προσωρινά, των υπαρχόντων δασικών δρόμων για την πρόσβαση στην κοινότητα.

Τέλος με πρωτοβουλία του Δήμου τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη, στην οποία θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η Δασική Υπηρεσία, Επιστημονικοί φορείς κ.α., ώστε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο