Συναυλία υπό τον ήχο της ηλεκτρακουστικής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο09-02-2017 10:54   

Ο Κύκλος «Μουσικές του Κόσμου» από την κοινωφελή επιχείρηση ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των μαθητών των σχολών της ΦΑΡΙΣ, επιστρέφουν δυναμικά για να μας φέρουν σε επαφή με πολλές διαφορετικές συνιστώσες της τέχνης της μουσικής από την Αρχαιότητα ως σήμερα.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 20:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας η Εύα Ατματζίδου συντροφιά με την κιθάρα της, θα μας ξεναγήσει στον σύγχρονο ήχο της ηλεκτρακουστικής κιθάρας με σύγχρονες τεχνικές σύνθεσης και ενορχήστρωσης.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια:

«Η κιθάρα είναι ένα όργανο που έχει χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλά είδη μουσικής σε όλον τον κόσμο, άλλοτε μόνη της και άλλοτε ως μέρος μιας ορχήστρας. Τι ρόλο έχει η κιθάρα στις ενορχηστρώσεις; Πώς θα μπορούσαμε να σκεφτούμε αντίστροφα τον ρόλο της κιθάρας; Πώς δηλαδή θα μπορούσαν οι στυλιστικές ιδιαιτερότητες αυτών των μουσικών να αφομοιωθούν και να ενορχηστρωθούν από μια και μόνο κιθάρα; Πώς σκεφτόμαστε; Ποιες τεχνικές μας λύνουν τα χέρια και ποιες ανάγκες μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων τεχνικών;»

Η Εύα Ατματζίδου γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας. Σπούδασε Κλασσική Κιθάρα στο Πρότυπο Ωδείο Τούμπας Κ. Ματσίγκου στη Θεσσαλονίκη με καθηγήτρια την Λ. Σαμούρκα και Ανώτερα Θεωρητικά με καθηγητή τον Κ. Τσούγκρα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας με τους R.Dyens, R.Aussel κ.α., καθώς και σεμινάρια Παλιάς Μουσικής, Ιστορίας της Τέχνης και gypsy jazz κιθάρας. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μαθήματα Μοντέρνας Αρμονίας, τραγουδιού και αυτοσχεδιασμού. Παράλληλα με τις σπουδές της ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα της τραγούδια και να ασχολείται με την ακουστική κιθάρα, τις ενορχηστρώσεις, το μπουζούκι και το μαντολίνο, συμμετέχοντας σε διάφορα σχήματα ελληνικής μουσικής.

To 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος, το «Μάταιο Ροζ», ο οποίος περιλαμβάνει 11 τραγούδια, σε στίχους, μουσική και ενορχήστρωση της ίδιας.

Ως τραγουδοποιός και μουσικός έχει συνεργαστεί επί σκηνής με αρκετούς καλλιτέχνες (Ο. Περίδης, Λ. Καλημέρη κ.α.), αλλά και έχει συμμετάσχει ως μουσικός σε δίσκους καλλιτεχνών, όπως ο Μ. Λιδάκης, η Χ. Αλεξίου, κ.α . Τον Μάιο του 2016 ολοκλήρωσε τον δεύτερο προσωπικό της δίσκο, με τίτλο «TRENOVA». Ο δίσκος αυτός περιλαμβάνει 8 συνθέσεις της για σόλο ακουστική και 12χορδη κιθάρα.

Συνδυάζει ταυτόχρονα την τεχνική της πένας με τα δάχτυλα και τον αμιγώς ακουστικό ήχο με μια ποικιλία ηχοχρωμάτων, χρησιμοποιώντας ενίοτε -μεταξύ άλλων- και κάποια εφφέ. Κυκλοφόρησε διεθνώς από την αμερικάνικη δισκογραφική εταιρεία Candyrat Records. Είναι απόφοιτος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερη εκπαίδευση πάνω στο θέμα των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και της Συμβουλευτικής Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

Το δικό σου σχόλιο